Bestaat er nog privacy?

'Ik draai een knop om, ik ben tijdelijk iemand anders.' 'Noem me maar Gloria. Mijn klanten kennen mijn echte naam ook niet. Ik werk hier nu iets van drie jaar. Ik kom uit de Domenicaanse Republiek. Daar heb ik twee kinderen. Nee, die weten niet dat ik in Amsterdam achter het raam en in clubs mijn brood verdien. Ze zijn nu zeven en negen. Ik zie ze twee keer per jaar, rond Kerstmis en meestal in juni. Mijn moeder zorgt voor hen. Alleen mijn beste vriendin in de Dominicaanse Republiek weet dat ik als prostituee werk. Via haar ben ik hier ook beland. De rest van mijn vrienden en familie denkt dat ik als danseres werk.

De prostituee

De eerste weken dat ik begon heb ik het wel moeilijk gehad. Stelde me te kwetsbaar op, gaf soms te veel van mezelf bloot aan klanten, figuurlijk dan. Gelukkig heeft niemand daar ooit misbruik van gemaakt.

Ik ken genoeg voorbeelden van meisjes bij wie dat wel het geval is geweest. Gaandeweg leer je je steeds beter af te sluiten, afstand te houden. Noem het ervaring, haha! Het komt weleens voor dat ik een klant meer dan leuk vind, het zijn beslist niet alleen viezeriken die ik over de vloer krijg. Maar die paar keren dat ik echt een orgasme kreeg, liet ik dat niet merken. Dat vind ik te intiem. Als je daaraan toegeeft, kun je dit werk niet doen. Emotioneel moet je je achter een pantser verschuilen.

Mijn privacy wordt met dit werk niet aangetast. Als ik dat wel zo zou ervaren, stop ik. Ik draai een knop om, heb een andere naam, bén tijdelijk ook iemand anders. Mannen geven me geld. Voor dat geld speel ik de hoer, zo zie ik dat. Ze kopen seks, geen liefde. Liefde is niet te koop. Mijn liefde is privé, die bewaar ik voor mijn nieuwe vriend. Eh nee,

Log in om verder te lezen.
auteur

Peggy van der Lee

Groeien dankzij geworstel. Een prima samenvatting van waar ik het liefst over schrijf. Niet dat ik speciaal van geworstel houd, maar ontkom jij eraan? De baan die niet meer bij je past, de relatie die deuken oploopt, de gezondheid die hapert.

» profiel van Peggy van der Lee

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Wat je kunt leren van je ergernissen

Kun je slecht tegen bazige mensen? Vind je dat je vriendin wel erg ijdel is? Grote kans dat je juist...

Lees verder
Branded content

Moe? 7 tips voor meer vitaliteit

Na een lange werkdag ben je al snel geneigd op de bank te ploffen met de afstandsbediening en een gl...

Lees verder
Kort

Laat het los, moeders

Vaders zijn meer dan ooit betrokken bij de opvoeding, en toch vinden veel moeders dat ze het beter k...

Lees verder
Advies

Het liefst zou ik niet meer werken

Lees verder
Kort

Pijn in de portemonnee

Lees verder
Kort

Welke teams kunnen tegen een stootje?

Lees verder
Artikel

Angst op de werkvloer

Lees verder
Artikel

Je eigen TED-talk

Lees verder
Artikel

Piekeraars presteren beter

Lees verder