Bestaat er nog privacy?

'Ik draai een knop om, ik ben tijdelijk iemand anders.' 'Noem me maar Gloria. Mijn klanten kennen mijn echte naam ook niet. Ik werk hier nu iets van drie jaar. Ik kom uit de Domenicaanse Republiek. Daar heb ik twee kinderen. Nee, die weten niet dat ik in Amsterdam achter het raam en in clubs mijn brood verdien. Ze zijn nu zeven en negen. Ik zie ze twee keer per jaar, rond Kerstmis en meestal in juni. Mijn moeder zorgt voor hen. Alleen mijn beste vriendin in de Dominicaanse Republiek weet dat ik als prostituee werk. Via haar ben ik hier ook beland. De rest van mijn vrienden en familie denkt dat ik als danseres werk.

De prostituee

De eerste weken dat ik begon heb ik het wel moeilijk gehad. Stelde me te kwetsbaar op, gaf soms te veel van mezelf bloot aan klanten, figuurlijk dan. Gelukkig heeft niemand daar ooit misbruik van gemaakt.

Ik ken genoeg voorbeelden van meisjes bij wie dat wel het geval is geweest. Gaandeweg leer je je steeds beter af te sluiten, afstand te houden. Noem het ervaring, haha! Het komt weleens voor dat ik een klant meer dan leuk vind, het zijn beslist niet alleen viezeriken die ik over de vloer krijg. Maar die paar keren dat ik echt een orgasme kreeg, liet ik dat niet merken. Dat vind ik te intiem. Als je daaraan toegeeft, kun je dit werk niet doen. Emotioneel moet je je achter een pantser verschuilen.

Mijn privacy wordt met dit werk niet aangetast. Als ik dat wel zo zou ervaren, stop ik. Ik draai een knop om, heb een andere naam, bén tijdelijk ook iemand anders. Mannen geven me geld. Voor dat geld speel ik de hoer, zo zie ik dat. Ze kopen seks, geen liefde. Liefde is niet te koop. Mijn liefde is privé, die bewaar ik voor mijn nieuwe vriend. Eh nee,

Log in om verder te lezen.
auteur

Peggy van der Lee

Groeien dankzij geworstel. Een prima samenvatting van waar ik het liefst over schrijf. Niet dat ik speciaal van geworstel houd, maar ontkom jij eraan? De baan die niet meer bij je past, de relatie die deuken oploopt, de gezondheid die hapert.

» profiel van Peggy van der Lee

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Wat je hebt, ben je zelf

Bezit is een middel om je identiteit uit te drukken. Uit het soort huis dat iemand heeft, zijn inter...

Lees verder
Video

Leren leven met een AMPUTATIE

‘Mijn spiegelbeeld zonder protheses went nooit’. Leon (36) kreeg op zijn 31e een bloedvergiftigi...

Bekijk video
Kort

Middenmoters zijn de echte toppers

Lees verder
Artikel

Synergie in het open kantoor

Lees verder
Advies

Mag ik op vakantie aan mijn werk denken?

Lees verder
Advies

Ik vind het moeilijk om leiding te geven

Lees verder
Verhaal

Praten op je werk over psychische problemen

Lees verder
Artikel

Leven zonder identiteit

Lees verder