3 redenen om dit boek te lezen:

De auteur legt helder uit wat authenticiteit is. Het bestaat, aldus de Amerikaanse hoogleraar psychologie Stephen Joseph, uit drie onderdelen. Als eerste is het nodig dat je jezelf kent: je weet waar je voor staat. Ten tweede betekent het dat je je niet te veel laat beïnvloeden door anderen, ook als dat je minder populair maakt. Het derde onderdeel houdt in dat je je leven zo inricht als jij graag wilt. Wie dit alles lukt, heeft een belangrijke sleutel naar geluk gevonden, aldus Joseph.

Je krijgt tips om authentieker te worden. Bijvoorbeeld door terug te denken aan nare situaties. Vaak word je hier juist liever niet aan herinnerd. Doe het toch en stel jezelf de vraag wat je ervan hebt geleerd. Hierdoor leer je je verleden en jezelf, beter begrijpen en accepteren. Met de wetenschappelijk onderbouwde ‘authenticiteitsschaal’ kun je bovendien nagaan hoe het staat met jouw authenticiteit.

Het boek past bij iedereen. Sommige boeken geven tips waarvan je denkt: dat is niets voor mij. Zoals een introverte lezer die wordt aangeraden om meer vrienden te maken. Dit boek adviseert juist om dicht bij jezelf te blijven. En dat maakt dat iedereen er wel iets mee kan.

Stephen Joseph, Authenticiteit, Lev., € 19,99, e-book € 13,99