Mieke is een meisje dat eerst denkt, dan doet. Een snel maar onvolledig antwoord op een geschiedenisvraag zal ze haar juf niet geven, ze is een perfectionist. Keurig kleurt ze binnen de lijntjes, gekras in de kantlijn kom je in haar schriften niet tegen. Een beetje stilletjes zit ze vooraan in de klas, naast haar enige echte vriendin Carolien. In de pauze knikkert ze met haar, maar ze blijft ver uit de buurt van Bram, de wildebras van de klas. Mieke is een typisch voorbeeld van een overgecontroleerd kind. Overgecontroleerde kinderen worden door hun leraren en ouders omschreven als gehoorzame, zorgvuldige en aardige kinderen, die soms ook verlegen zijn en gevoelig voor kritiek.

Coachfinder

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder

Coaching is een belangrijke stap in zelfontwikkeling. Maar de juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. Coachfinder helpt je in je zoektocht naar een coach die bij je past.

Vind je ideale coach

Bram is de tegenpool van Mieke. Hij is een ondergecontroleerd type. Zijn gedrag doet soms denken aan adhd. Ongecoordineerd ragt hij in de pauze op een skelter over het schoolplein, zolang de leraren hem tenminste geen halt toeroepen. Het kamertje van de directeur kan hij levendig beschrijven, want dat heeft hij in zijn kortdurende schoolcarrière al vele malen van binnen gezien. Bram is een echte flapuit, en als hij gepest wordt, dan slaat hij erop. Onder gecontroleerde kinderen zijn de herrieschoppers: leraren en ouders beschrijven hen

Log in om verder te lezen.