Zoek rust in combinatie werk en gezin

Ik ben een moeder van 2 zoons, 1 van 4 jaar en 1 van 1,5 jaar. Ik werk 3 dagen in de week – en heb regelmatig moeite om alle ballen in de lucht te houden. Ik wil graag dat mijn kinderen op tijd van de opvang opgehaald worden, dat we op tijd eten en dat ze op tijd in bed liggen. Dat lukt niet altijd.

Ik kan me daar druk om maken, hoewel ik dat al minder doe dan voorheen. Ik presteer ook niet optimaal op mijn werk, hoewel ik zelf niet het idee heb dat ik continu aan thuis of de kids moet denken. Hoe krijg ik meer rust in mijn hoofd en leven?

Ons advies

Het is heel begrijpelijk dat het niet altijd lukt om zo’n drukke planning soepel te laten verlopen, zeker met twee kleine kinderen en een baan. Dan ben je vaak meer bezig met wat er allemaal nog moet of wat je allemaal anders of beter had gekund.

Het maakt waarschijnlijk al verschil als je aanwezig kunt zijn bij wat er van moment tot moment gebeurt, zonder het direct te vergelijken met de ‘ideale’ situatie die je in gedachten had. Het accepteren van het hier en nu, gewoon zoals het is, zonder daar altijd iets aan te hoeven veranderen. En jezelf, gewoon zoals je bent, met wat meer vriendelijkheid en mildheid te bejegenen.

Van ons hoef je ook niet altijd optimaal te presteren, nu van je jezelf nog!

Expert

Anne Speckens

Dit vind je misschien ook interessant

Kort

De ideale afstand

Wat vind je een comfortabele afstand tot anderen?

Lees verder
Kort

Waarom raken kerstcommercials ons?

We geven het liever niet toe, maar elk jaar is er rond kerst wel weer een commercial die een emotion...

Lees verder
Kort

Materialistische tieners

Lees verder
Artikel

Flirttips: zo leg je het eerste contact

Lees verder
Artikel

Wat zit er achter homohaat?

Lees verder
Kort

Past thuiswerken bij je?

Lees verder
Artikel

Gezocht: Stagiair(e) Innovatie

Lees verder
Interview

Verschil tussen gevoelsleeftijd en kalenderleeftijd

Lees verder