De vraag

Zoek rust in combinatie werk en gezin

Ik ben een moeder van 2 zoons, 1 van 4 jaar en 1 van 1,5 jaar. Ik werk 3 dagen in de week – en heb regelmatig moeite om alle ballen in de lucht te houden. Ik wil graag dat mijn kinderen op tijd van de opvang opgehaald worden, dat we op tijd eten en dat ze op tijd in bed liggen. Dat lukt niet altijd.

Ik kan me daar druk om maken, hoewel ik dat al minder doe dan voorheen. Ik presteer ook niet optimaal op mijn werk, hoewel ik zelf niet het idee heb dat ik continu aan thuis of de kids moet denken. Hoe krijg ik meer rust in mijn hoofd en leven?

Het advies

Expert

Anne Speckens

Het is heel begrijpelijk dat het niet altijd lukt om zo’n drukke planning soepel te laten verlopen, zeker met twee kleine kinderen en een baan. Dan ben je vaak meer bezig met wat er allemaal nog moet of wat je allemaal anders of beter had gekund.

Het maakt waarschijnlijk al verschil als je aanwezig kunt zijn bij wat er van moment tot moment gebeurt, zonder het direct te vergelijken met de ‘ideale’ situatie die je in gedachten had. Het accepteren van het hier en nu, gewoon zoals het is, zonder daar altijd iets aan te hoeven veranderen. En jezelf, gewoon zoals je bent, met wat meer vriendelijkheid en mildheid te bejegenen.

Van ons hoef je ook niet altijd optimaal te presteren, nu van je jezelf nog!

Dit vind je misschien ook interessant

Training

Ontspannen opvoeden

Word de ouder die je wil zijn.

Lees verder
Video

Wat als je op slag bekend wordt?

Na een paar weken in een reality-show wilde iedereen iets van ze en stonden ze handtekeningen uit te...

Bekijk video
Kort

Muziek tijdens het werk: ja of nee?

Lees verder
Column

Verwondering

Lees verder
Kort

Wanneer voel je je authentiek?

Lees verder
Video

Leren leven met een AMPUTATIE

Bekijk video
Kort

Singles zijn steeds gelukkiger

Lees verder
Test

Krijgt je kind te veel schermtijd?

Lees verder