Ik heb last van angst en paniekaanvallen

Ik heb al enige tijd last van angststoornissen en paniekaanvallen. Deze krijg ik ook zomaar uit het niets. Ik ben nu aan de antidepressiva (seroxat). Helaas kan ik zonder dit medicijn niet normaal functioneren.

Blijf ik hier mijn hele leven in ‘hangen’? Of is er een goede therapie voor, behalve cognitieve therapie?

 

Ons advies

Ik kan me voorstellen dat het heel naar is om plotseling een angst- of paniekval te krijgen. Zulke verschijnselen kunnen er op wijzen dat er iets in jouw systeem rijp is om geheeld te worden. Het roept als het ware om aandacht. Een medicijn als seroxat kan helpen om je wat rust te gunnen, maar het lost natuurlijk niets op.

Er zijn zeker andere methodieken dan cognitieve therapie. Ik denk in jouw geval bijvoorbeeld aan Somatic Experiencing (SE), een heel subtiele psychosomatische traumahealing methode. Hierbij kom je in contact met de wijsheid van jouw eigen lichaam die je kan helpen, datgene wat uit balans is, weer in evenwicht te brengen.

Meer informatie daarover kun je vinden op www.traumahealing.org. Je kunt daar ook de hulpverleners in jouw omgeving vinden. Je moet er wel rekening mee houden dat iedere therapie of methodiek staat of valt met degene die haar beoefent. Ga dus alleen in zee met iemand waar je je veilig bij voelt en bij wie je het gevoel hebt dat het klopt!
Ik wens je een zonnige en paniekvrije toekomst!

Expert

Marian van den Beuken

Expert hooggevoeligheid

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Sinds ik een vriend heb is de relatie met mijn moeder bekoeld

Lees verder
Interview

Gevoelszaken presentator Marc de Hond

Lees verder
Advies

Hooggevoeligheid en eetstoornissen

Lees verder
Verhaal

Het leven is kort – dus wat doe je ermee?

Lees verder
Advies

Het geluid van een boor maakt me panisch

Lees verder
Artikel

Slangenangst

Lees verder
Advies

Hooggevoelig als gevolg van een trauma?

Lees verder
Advies

Wij zijn bang voor de buurman

Lees verder