Een beetje gek was het wel om urenlang alleen mijn eigen stem te horen in die romantische hotelkamer voor twee. Mijn bedpartner zei niets: dat kon hij niet. Sekspop Nick was vooral geschikt om naar te kijken, ontdekte ik nadat ik hem had gehuurd.

Hoera! We bestaan 40 jaar

En dat vieren we met winacties en gratis downloads, 40 dagen lang. Feest je mee?

Ja, ik feest mee

Zijn siliconen sixpack was indrukwekkend, zijn kaaklijn breed, zijn ogen staalblauw. Maar aantrekkelijk kon ik hem desondanks niet noemen en seks wilde ik al helemaal niet met hem. Daarvoor staarden zijn pupillen te star voor zich uit, lag zijn lichaam te log op het matras.

Het was eigenlijk wel mijn plan geweest om intiem te zijn met Nick – als onderdeel van mijn participerende veldonderzoek naar de toekomst van liefde, seksualiteit en intimiteit, waarover ik een boek aan het schrijven was.

Daarin konden sekspoppen niet ontbreken, noch de seksrobots – de bewegende en pratende varianten. Die zullen volgens steeds meer futuristen en sociologen in de toekomst namelijk onze (bed)partners zijn en vormen zo een nieuwe ontwikkeling in de evolutie van intimiteit.

Log in om verder te lezen.