Zou u de volgende persoon aantrekkelijk vinden voor losse seks, als levenspartner of als ouder van uw kinderen? ‘Impulsief, een sensatiezoeker, iemand die in het “nu” leeft. Houdt van risicovolle activiteiten. Heeft een hekel aan monotonie en verandert vaak van baan.’

Hoera! We bestaan 40 jaar

En dat vieren we met winacties en gratis downloads, 40 dagen lang. Feest je mee?

Ja, ik feest mee

Dit is een beschrijving van een fictief persoon met psychopathische trekjes. Psychologen legden proefpersonen beschrijvingen voor van fictieve dates, waarvan sommige veel en andere juist weinig eigenschappen bevatten van de ‘Donkere Drie’: narcisme (dominantie, zich beter voelen dan anderen), psychopathie (charme, bedrog en manipulatie), en machiavellisme (grillig, antisociaal en vijandig gedrag). Voor losse seks bleken de ‘donkere’ persoonlijkheden aantrekkelijker. Als levenspartner en ouder van toekomstige kinderen waren betrouwbare en bescheiden types juist het aantrekkelijkst.

Met één uitzondering. Proefpersonen die zelf veel psychopathische trekjes hadden, vonden de psychopaat het aantrekkelijkst voor de korte én de lange termijn. Als ze ook in het echte leven soortgenoten kiezen om een gezin mee te stichten, kan dat grote consequenties hebben voor hun kinderen, vrezen de onderzoekers.

Training

Houd me vast (voor jou en je partner)

  • Leer elkaar écht te zien en begrijpen
  • Ontdek hoe jullie pijnlijke momenten uit het verleden kunnen loslaten
  • Officiële Emotionally Focused Therapy (EFT) training van Sue Johnson
Bekijk de training
Nu maar
€ 175,-
Birds of a ‘bad’ feather flock together, Personality and Individual Differences, mei 2015