Draai het om (1). Zie je hulp vragen als een teken van zwakheid? Bedenk dan dat het juist sterk is om te erkennen dat je niet perfect bent.

Training Coach worden: de eerste stap
Training

Training Coach worden: de eerste stap

  • Leer wat coaching is en wat niet
  • Leer de basis van effectieve methodieken
  • Ontdek of je verder wilt leren voor coach
Bekijk de training
Nu maar
150,- incl btw

Onthoud dat helpen vaak wederkerig is. Denk aan de keren dat je zelf iets voor een ander deed; dat kan je net het zetje geven om anderen om hulp te vragen.

Oefen. De volgende keer dat iemand je wil helpen, accepteer het. Dat is stap één. Stap twee: de volgende keer dat je iets doet waarbij je wel wat hulp kunt gebruiken, vraag het. Begin klein, zoals hulp vragen bij een doos tillen of avondeten maken.

Weet wat je wilt vragen en aan wie. Zeg specifiek waar je hulp bij wilt hebben en bedenk wie de geschiktste kandidaat is. Benader niet steeds dezelfde mensen.

Maak het makkelijk om nee te zeggen. Uit psychologisch onderzoek blijkt dat mensen het moeilijk vinden om een verzoek te weigeren. Bied de ander daarom altijd een ontsnappingskans, waardoor hij of zij zich bij een weigering minder bezwaard voelt.

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder
Coachfinder

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder

Coaching is een belangrijke stap in zelfontwikkeling. Maar de juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. Coachfinder helpt je in je zoektocht naar een coach die bij je past.

Vind je ideale coach

Draai het om (2). Vraag je eens af of het niet onrealistisch en stiekem een beetje arrogant is om te denken dat anderen je hulp wél nodig hebben, maar dat je zelf nooit anderen nodig hebt.

Bronnen o.a.: N. Klaver, auteur van May day! Asking for help in times of need