Werk

Wie in een neergaande economie een baan zoekt, verwacht niet dat de headhunter belt. Integendeel: de meeste mensen speuren zelf, zoeken de juiste personeelsadvertenties, kijken in vacaturebanken of sturen een open sollicitatie naar een bedrijf of organisatie waar ze graag willen werken. Maar het kan ook anders. Voor de functies boven de € 25.000 staat een leger arbeidsbemiddelaars voor u klaar: van wervings- en selectiebureaus tot en met headhunters. Ruim een op de vier hoogopgeleiden schakelt een wervingsbureau in voor de speurtocht naar de nieuwe baan.

TEST
Doe de test »

Is het tijd voor een nieuwe baan?

Voor mensen die gebruik willen maken van die arbeidsbemiddelaars, heeft psycholoog Jack van Minden Alles over headhunters geschreven. De titel van het boek is enigszins misleidend, omdat het niet alleen gaat over headhunters die bemiddelen voor topfuncties, maar ook over wervings- en selectiebureaus die tegenwoordig ook bemiddelen voor hogere functies. En dat is maar goed ook, want ‘de echte headhunter komt pas zijn bed uit bij functies die minstens een euroton opleveren’, schrijft Van Minden.

De auteur, eigenaar van adviesbureau Psycom in Amstelveen, heeft eigenlijk niet veel op met headhunters. Hij belicht uitgebreid het imago van de branche, en laat zich behalve kritisch – 80 procent van de opdrachtgevers heeft negatieve ervaringen met headhunters – vooral smalend en

Log in om verder te lezen.