Cursus

Het begon op de Eiffeltoren, op 115 meter hoogte. De gierende wind maakte me akelig draaierig. Dat gevoel is in 25 jaar verworden tot een raar soort hoogtevrees – valangst, eigenlijk. Op het Empire State Building vertrek ik geen spier: zo’n hoge borstwering voelt wel veilig. Maar smalle bergpaadjes? Mij niet gezien. Soms word ik al op een brede trap of op de rand van een perron overvallen door een gevoel van verlamming. Liefst zou ik dan op de grond zakken en geen vin meer verroeren.

Coachfinder

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder

Coaching is een belangrijke stap in zelfontwikkeling. Maar de juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. Coachfinder helpt je in je zoektocht naar een coach die bij je past.

Vind je ideale coach

‘Hoogtevrees is een van de vele angsten en remmingen die goed zijn te behandelen met EFT,’ verzekert Sterre Groenendijk. De psychologe voltooide twee jaar geleden een opleiding in emotional freedom techniques. Deze ‘emotionele acupunctuur’ pas je op jezelf toe door met twee vingers te kloppen op vaste acupressuurpunten op je gezicht en bovenlichaam. Bij elk punt spreek je de emoties uit die je voelt bij je angst.

Op internet circuleren over EFT talloze juichverhalen. Critici spreken van een placebo-effect. De werking ervan is nog niet onwrikbaar aangetoond, zegt Groenendijk, maar evenmin keihard weerlegd. Ze vertelt dat de methode werd ontwikkeld door de Amerikaanse ingenieur en NLP-therapeut Gary Craig: ‘Volgens hem worden alle negatieve emoties veroorzaakt

Log in om verder te lezen.