Hadden ze dat niet eerder kunnen bedenken? En hoe vertelden ze het?

‘Ik was verliefd op het mooie plaatje’

Andreas Koch (40) vroeg Sophie na anderhalf jaar relatie ten huwelijk, maar twee maanden voor de voltrekking verbrak hij de relatie.

‘Sophie is een prachtige, sterke, ambitieuze vrouw. Daar viel ik voor. Maar ze komt uit een conservatief Brits gezin. Ze wilde dat ik carrière zou maken, om de kostschool voor onze toekomstige kinderen te kunnen betalen. En ook omdat het zo hoorde. Dat ik een eigen bedrijfje had, maakte haar onzeker.

Zij zat in Londen, ik in Amsterdam. De weekends brachten we door op het Engelse platteland. Geweldig, maar de voorspelbaarheid ervan ging me tegenstaan. Toch vroeg ik haar ten huwelijk. Sophie wilde graag settelen, kinderen krijgen, en ik ook.

Ik had een ring voor haar laten maken, een symbool voor hoe ik haar zag. Ze was onder de indruk, maar wilde liever een traditionele ring. We zijn hem gaan ruilen. Ze vond ook dat ik haar vader om haar hand moest vragen. Trouwen zet alles op scherp. Wat iemand echt belangrijk vindt, wordt ineens heel duidelijk. Wij stonden tegenover elkaar in wat we belangrijk vonden.

Op een ochtend werd

Log in om verder te lezen.