‘Ik hoorde nergens bij’

  • 1883 woorden
  • leestijd is
  • 10 minuten
Journalist Natalie Hanssen werd verliefd op een Deen en verhuisde vijf jaar geleden met hem van Rotterdam naar Denemarken. Het was nog geen duizend kilometer verderop, zijn familie woonde er, ze kon haar werk ook daar doen, en ze waren samen. Wat kon er misgaan?

Het leek allemaal zo makkelijk. We verhuisden naar Denemarken, het land van meneer Sørensen, de man met wie ik trouwde. Het zou minimaal voor een halfjaar zijn, daarna zouden we verder kijken. In een mum van tijd had ik een Deense kopie van mijn Nederlandse leven in elkaar gedraaid. Mijn werk kon ik gewoon blijven doen, vrienden zag ik op Skype, en ik vond een dansklas met precies de goeie spirit. Zijn huis – nu ons huis – was vertrouwd omdat ik daar al jaren kwam; en met bos en zee op driehonderd meter afstand, het centrum van de tweede stad van Denemarken op vijf minuten fietsen en Nederland op acht uur rijden, woonde ik op de perfecte plek. Niks meer aan veranderen.

Wapperende wortels

Goed – het vakantiegevoel ebde weg, net als het eerste verdriet om mijn vertrek uit Rotterdam, van vrienden en familie. De boswandelingen maakten veel goed, net als het lidmaatschap van de Vikingclub, waar je ’s winters in zee zwemt voor je de sauna in mag. Vanuit de sauna over het water uit kijkend vond ik mezelf al met al een enorme bofkont.
En toch klopte er iets niet. Na maanden realiseerde ik me met een schok dat ik elke avond, voor ik ging slapen, overvallen werd door een raar, leeg gevoel.

auteur

Nathalie Hanssen

» profiel van Nathalie Hanssen

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Tijd alleen

Op tafel een nonchalante bos bloemen losjes in een vaas. Naast de bank een dienblad vol sierkaarsen....

Lees verder
Branded content

6 leefstijladviezen voor een opgewektere stemming

Een gezonde leefstijl zou een depressie tegen kunnen gaan, aldus Amerikaanse psycholoog Stephen Ilar...

Lees verder
€ 0,79 Interview

Familiegeheim: ‘We weten niet of mijn moeder de waarheid vertelt’

Kiki (48) en haar halfbroer Abel hebben verschillende vaders. Dat weten ze al lang. Maar doordat noo...

Lees verder
Advies

Ik mag mijn tijd niet invullen met eigen bezigheden

Lees verder
Advies

Ik praat hardop tegen mezelf

Lees verder
Advies

Al ruim 12 jaar ben ik (40) vrijgezel

Lees verder