Single omdat je zo ‘moeilijk’ bent in relaties? Volgens de Zweedse psycholoog Egil Linge en journalist Dan Josefsson hoeft niemand alleen te blijven: inzicht in je jeugd is de sleutel tot relatiegeluk. Hoe je ouders met je omgingen als kind bepaalt de manier waarop je als volwassene relaties aangaat. Wie weet hoe dat bij zichzelf zit, kan breken met negatieve relatiepatronen, aldus de auteurs.

Training Houd me vast (voor jou en je partner)
Training

Training Houd me vast (voor jou en je partner)

  • Leer elkaar écht zien en begrijpen
  • Ontdek hoe jullie pijnlijke momenten uit het verleden kunnen loslaten
  • Officiële Emotionally Focused Therapy (EFT) training van Sue Johnson
  • Met het boek Houd me vast van Sue Johnson
Bekijk de training
Nu maar
175,-

Het uitgangspunt van het boek is de hechtingstheorie, die stelt dat iedereen behoefte heeft aan emotionele intimiteit. Kinderen zoeken geborgenheid bij hun ouders, volwassenen bij hun partner. De manier waarop je dat als kind en volwassene doet, vertoont sterke parallellen. Wie thuis bijvoorbeeld te weinig aandacht kreeg, kan onbewust het idee opvatten dat je je eigen boontjes moet doppen, en later moeite hebben zich open te stellen voor een partner.

De hechtingstheorie maakt het boek niet alleen interessant voor onvrijwillige singles, maar ook voor jonge ouders. Wie zijn uk nu een gevoel van liefde, zekerheid en zelfvertrouwen meegeeft, helpt kindlief later aan een betere partnerrelatie.

Erg optimistisch zijn de auteurs wel: op elk potje past volgens hen wel een dekseltje. De vraag is of sommige potjes niet te beschadigd zijn om een dekseltje te accepteren. En ook zonder hechtingsproblemen is er geen garantie dat je een partner vindt.

Training Van single naar samen
Training

Training Van single naar samen

  • Leer wat je valkuilen zijn in de liefde
  • Ontdek welk relatietype je bent
  • Kom erachter wat voor partner bij je past
Bekijk de training
Nu maar
79,-

– Egil Linge en Dan Josefsson, De relatiesleutel. ?Niemand hoeft single te blijven, Archipel, € 16,95