Boekentip: ‘Dit is dyslexie’ van Aryan van der Leij

Vaardigheden als spreken en lopen kosten weinig aandacht: ze zijn geautomatiseerd. Bij dyslexie blijven de basisvaardigheden om te lezen en schrijven aandacht kosten. Aan het eind van groep 3, het moment dat leesvaardigheden geautomatiseerd raken, wordt meestal duidelijk dat een kind achterloopt op leeftijdgenoten. Vroege signalering is belangrijk, maar in de Nederlandse praktijk wordt nog […]

Vaardigheden als spreken en lopen kosten weinig aandacht: ze zijn geautomatiseerd. Bij dyslexie blijven de basisvaardigheden om te lezen en schrijven aandacht kosten. Aan het eind van groep 3, het moment dat leesvaardigheden geautomatiseerd raken, wordt meestal duidelijk dat een kind achterloopt op leeftijdgenoten.

Vroege signalering is belangrijk, maar in de Nederlandse praktijk wordt nog geen onderscheid gemaakt tussen lichte, matige en ernstige vormen van dyslexie, zegt dyslexie-expert Aryan van der Leij. Alleen de ernstige vormen krijgen speciale hulp, terwijl alle gradaties gebaat zijn bij extra ondersteuning. Wat is de beste aanpak uit de wildgroei aan hulp die er nu is? Dit up-to-date handboek is een waardevolle gids voor ouders en begeleiders bij het signaleren, begrijpen en aanpakken van leesproblemen.

 

Dit is dyslexie
Boekentip

Dit is dyslexie

Aryan van der Leij
auteur

Oda Salomons

» profiel van Oda Salomons

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Dyslectische kinderen zijn snel afgeleid

Lees verder
Advies

‘Mijn vriend praat niet met me’

Ik werk hard en zit er emotioneel wat doorheen. Mijn vriend begrijpt me vaak niet of vindt het lasti...

Lees verder
Advies

Onze dochter is hoogbegaafd en dyslectisch

Lees verder
Artikel

Dansende letters

Lees verder
Kort

Vroege signalen voor dyslexie

Lees verder
Advies

Hoogbegaafd en dyslectisch, wat nu?

Lees verder
Artikel

Een ij hoort erbei

Lees verder
Artikel

Dyslexie in de familie

Lees verder