Geef jezelf de ruimte

Leer loslaten

€ 75,- Abonneeprijs € 67,50
Vernieuwd!

Onzekerheid op het werk, verdriet om een verloren liefde, zorgen om een kind: met de online training Loslaten leer je lastige emoties een plaats te geven. Zonder dat ze je ontregelen. 

Ontdek hoe prettig het is om de controle los te laten. Psychologie Magazine ontwikkelde deze online training samen met acceptance en commitment- therapeut Gijs Jansen.

 • Wat leer ik?

  In deze training leer je...

  • wat je angsten en belemmeringen zijn en hoe je het liefst zou willen leven
  • meer over je drijfveren in een interviewopdracht
  • de controle los te laten
 • Wat krijg ik?

  De training bestaat uit elf sessies. Hierin krijg je...

  • schrijf- en doe-opdrachten uit de acceptance en commitment- therapie
  • inspirerende filmpjes met psycholoog Gijs Jansen
  • zelfinzicht aan de hand van een ‘moeilijke momenten-dagboek’

Over deze training

 • Hoe werkt het precies?

  Als cursist van deze training krijg je toegang tot het online trainingsplatform. Hier krijg je als studiemateriaal filmpjes, schrijf- en doe-opdrachten. Je kunt de training Loslaten volgen op je mobiel, tablet of pc.

  De bedoeling van de opdrachten is inzicht te creëren in jezelf, je gedrag en reacties. Daarin word je begeleid door de filmpjes en teksten in de training; niet door een coach die je werk leest.

  Bij de training hoort ook een speciale dagboek-app, waarin je je vorderingen kunt bijhouden.

 • Hoe lang duurt de training?

  De training Loslaten bestaat uit elf sessies. Als je een sessie afrondt, kun je direct starten met de volgende. Hierdoor kun je deze training helemaal in je eigen tempo doorlopen.

  Je profiteert echter het meest van deze training als je na elke sessie een pauze inlast om te oefenen en de stof te laten bezinken.

   

 • Hoe is deze training tot stand gekomen?

  Voor de online trainingen werkt Psychologie Magazine altijd samen met experts, therapeuten en wetenschappers. Voor de online training Loslaten is dat therapeut Gijs Jansen.

 • Welk resultaat kan ik verwachten?

  Uit onderzoek blijkt dat de training een significant positief effect heeft op de psychologische flexibiliteit van de deelnemers: de rust om mee te waaien met de wind van het leven.

  Het onderzoek is gedaan onder 1250 deelnemers van de training die voor aanvang en nadien een vragenlijst invulden waarbij ze zichzelf op de verschillende criteria beoordeelden. Na de training bleek iedereen op al deze criteria beter te scoren.

  ‘Een belangrijke kanttekening – er is geen controlegroep en ook andere omstandigheden kunnen een bijdrage geleverd hebben aan deze verbetering. Maar de positieve resultaten zijn een indicatie dat de training ‘Leer loslaten’ zeer effectief is,’ zegt Gijs Jansen.

de expert

Maak kennis met Gijs Jansen Gijs Jansen
Gijs Jansen is sinds 2003 gespecialiseerd in Acceptance en Commitment Therapie (ACT). Hij is docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen en heeft een eigen praktijk voor therapeutische training. Hij is ook de auteur van zelfhulpboeken zoals 'Denk wat je wilt, doe wat je droomt', 'Laat los' en 'Mindfulness for the road'.
Ontvang een proefles (gratis)

Wat cursisten zeggen

Ik heb een tijdje terug de online training 'Loslaten' gevolgd en ik ben daar zeer tevreden over. De opdrachten hebben me enorm geholpen.
Lindi

Kies jouw inschrijving

Wat past het beste bij je?
Meest gekozen

Dit vind je misschien ook interessant

Training

Mindfulness

Lees verder
Training

Rust in je hoofd

Lees verder
Training

Positief denken

Lees verder
bewezen effectief
bewezen effectief
een leven lang profijt
een leven lang profijt
laatste inzichten uit de wetenschap
laatste inzichten uit de wetenschap