Praktische lessen met inspirerende video’s
Zelfstandig aan de slag in je eigen tempo
Gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten
Training Hoogsensitiviteit als kracht
Training Hoogsensitiviteit als kracht Training Hoogsensitiviteit als kracht

  Deze training is:

 • Leer beter omgaan met prikkels en voorkom overprikkeling
 • Toegang tot de besloten HSP-Facebookgroep
 • Exclusieve podcast ‘HSP-talk’ met hoogsensitiviteitsexpert Esther Bergsma
 • Nu met gratis Hooggevoelig special t.w.v. €9,99
Online training

Training Hoogsensitiviteit als kracht

Wie niet heeft geleerd om met zijn sensitiviteit om te gaan, kan vooral de lasten ervan ervaren en chronisch overprikkeld raken. In de vernieuwde online training Hoogsensitiviteit als kracht ontdek je hoe je je grenzen herkent én bewaakt. Ontwikkel een positievere kijk op je gevoeligheid en ontdek je wat je kunt doen om je bijzondere talenten tot bloei te brengen. Zo maak je van je hooggevoeligheid je kracht.

  Deze training is:

 • Leer beter omgaan met prikkels en voorkom overprikkeling
 • Toegang tot de besloten HSP-Facebookgroep
 • Exclusieve podcast ‘HSP-talk’ met hoogsensitiviteitsexpert Esther Bergsma
 • Nu met gratis Hooggevoelig special t.w.v. €9,99
Eénmalig
99,-
start vandaag nog Je krijgt na betaling direct inloggegevens voor het e-learningplatform
Training Hoogsensitiviteit als kracht
start vandaag nog Je krijgt na betaling direct inloggegevens voor het e-learningplatform
99,-
Leer als HSP omgaan met overprikkeling

Inhoud van deze online training over hooggevoeligheid

12 sessies -
ca. 8 uur
Wat is hoogsensitiviteit?

Expert Elke van Hoof legt in een video uit wat HSP is en welke voor- en nadelen het heeft als je hooggevoelig bent. Vervolgens breng je je eigen gevoeligheid in kaart en vind je herkenning in de verhalen en adviezen van andere HSP’s.

Hoe kijk jij tegen je gevoeligheid aan?

In de deze sessie ga je meer leren over de eigenschappen van hoogsensitieve personen. Je ontdekt hoe je zelf tegenover je hoogsensitiviteit staat, wat het betekent in je relaties met anderen en hoe je het optimale uit deze eigenschap kunt halen.

Plan downtime

Door de verhoogde prikkelgevoeligheid heeft een HSP meer rust nodig dan gemiddeld; voldoende tijd om alle binnengekomen informatie te verwerken en te herstellen. Ontdek wat jouw hersteltijd is en leer in deze sessie hoe je ‘downtime het beste kunt inzetten.

 

Jouw levensloop als HSP

Hoogsensitief word je niet, het is een karaktereigenschap die je al je hele leven hebt. In deze sessie ga je kijken welke invloed hoogsensitiviteit heeft gehad op jou als baby, kind, tiener en jongvolwassene. Werd het herkend of werd je weggezet als lastig of verlegen? Je krijgt tot slot handvatten om – juist na deze sessie – miild te zijn voor jezelf.

Gevoeligheid in de familie

In deze sessie ga je je familieleden eens in het licht van hoogsensitiviteit bekijken. Dat kan leiden tot meer begrip voor elkaar. Zeker als je er met elkaar over kunt praten.

Je gaat kijken hoe overprikkeld je de afgelopen tijd bent geweest en wat de oorzaken daarvoor waren. Inzicht in je patronen gaat er uiteindelijk voor zorgen dat je meer grip krijgt op de prikkels en kunt voorkomen dat het je teveel wordt. Waardoor je jouw gevoeligheid méér kunt gaan inzetten als kracht.

Iedereen maakt positieve en negatieve ervaringen mee in het leven, maar op HSP’s hebben beide soorten ervaringen meer impact. HSP’s die nare ervaringen op hebben gedaan als kind, kunnen hierdoor extra gevoelig worden voor stress, afwijzing en kritiek. In deze sessie ga je jouw gevoeligheid voor afwijzing onderzoeken en leer je manieren om er mee om te gaan.

HSP’s die grip op hun overprikkeling houden, ervaren hun sensitiviteit veel positiever dan HSP’s die zich vaak overspoeld voelen door alle indrukken. De eerste groep mensen plukt vooral de vruchten van hoogsensitiviteit. Wat is hun geheim?

Veel gevoelige mensen denken een groot deel van hun leven dat er iets mis met ze is. Daarom is het is tijd om je zelfbeeld eens onder de loep te nemen. Uit onderzoek blijkt dat de manier waarop je je eigen sensitiviteit waarneemt voor een groot deel bepaalt hoe je functioneert. In deze sessie leer je hoe je jouw gevoeligheid kunt accepteren en de focus terug te brengen naar de positieve kanten ervan.

Relaties en sociale contacten kunnen voor een HSP behoorlijk lastig zijn. Je wilt dolgraag verbinding met anderen, maar het is je ook snel te veel. Verkeren de mensen om je heen in de problemen, ben je waarschijnlijk eerder een reddingsboei dan een vuurtoren. In deze sessie ga je leren hoe je beter voor jezelf en de ander kunt zorgen.

Je hoeft niet mee te gaan in een tempo dat voor jou niet gezond is. Sterker nog, dat is heel onverstandig. Tijd om je grenzen te leren respecteren.

In deze sessie is het moment aangebroken om terug te kijken. Wat heb je bereikt en welke dingen wil je nog leren? Je sluit vervolgens de training af met jouw persoonlijke rescue kit.

Toon alle sessies
Toon minder sessies
Dit leer je:

Grenzen stellen en andere behoeftes als HSP uiten

 • Welke rol hoogsensitiviteit speelt in je leven
 • Hoe je als HSP tot bloei kunt komen
 • Een positieve(re) kijk op je eigen hooggevoeligheid
 • Hoe je relaties in balans houdt en je grenzen bewaakt
 • Inzicht in overprikkeling met handvatten hoe je hier grip op krijgt
 • Oefenen met ontprikkelen d.m.v. 'ontprikkelpauzes'
Word overprikkeling de baas

Waarom deze training?

We worden de hele dag overspoeld door een gigantische stroom prikkels. Een eindeloze download aan informatie die nooit stopt. Soms is er te weinig ruimte in ons hoofd om alle indrukken en dingen die het leven van je vraagt te verwerken. Het resultaat: overprikkeling.

Het verschilt van mens tot mens welke prikkels je in welke mate waarneemt. Zeker wie (hoog)gevoelig is, merkt prikkels sneller op en kan zich er moeilijker voor afsluiten.

In deze online training leer je daarom hoe je als HSP je eigen grenzen kunt leren respecteren, tijd kunt nemen voor rust en herstel en hoe je beter kunt luisteren naar je behoeften, zodat ook jij juist de vruchten kunt gaan plukken van je hooggevoeligheid en je op verschillende gebieden in je dagelijks leven beter kunt functioneren.

Waarom deze training?
Cadeau bij deze training

Vernieuwde hooggevoelig special

In deze speciale uitgave van Psychologie Magazine vind je de nieuwste inzichten uit de psychologie over hoogsensitiviteit. Met praktische tips en oefeningen om je grenzen te bewaken, je rust te nemen en te floreren op je werk. Met onder andere:  7 manieren om te ontprikkelen, oefeningen in zelfacceptatie en coming-out van een HSP.

Vernieuwde hooggevoelig special

Dit krijg je

 • 12 inzichtgevende sessie in de leeromgeving van Psychologie Magazine
 • Inspirerende video's met o.a. Elaine Aron
 • Oefeningen en meditaties om beter met je hooggevoeligheid om te gaan
 • Persoonlijke ervaringen van andere HSP's
 • Een inzichtelijke HSP-factsheet om te delen met collega’s
 • Toegang tot besloten Facebookgroep
 • Een exclusieve podcast met HSP-expert Esther Bergsma over het hoogsensitieve brein
 • Inclusief digitale HSP survivalkit en screensaver voor als het even tegenzit

Waarom Psychologie Academy?

Zelfstandig & in je eigen tempo
Zelfstandig & in je eigen tempo

Werk zelfstandig aan je zelfontwikkeling waar en wanneer het jou uitkomt

Met de beste experts
Met de beste experts

Wij werken met de beste psychologen, therapeuten en wetenschappers

Interactieve online omgeving
Interactieve online omgeving

Je volgt de training in een veilige besloten leeromgeving

Over de experts

Elke van Hoof
Elke van Hoof
Elke van Hoof is klinisch psycholoog met specialisaties in trauma, stress, burn-out en hoogsensitiviteit. Ze doceert medische- en gezondheidspsychologie aan de Vrije Universiteit van Brussel en is daar coördinator van de opleiding Hoogsensitiviteit voor Professionals. Speciaal voor hoogsensitieve personen heeft zij diverse trainingen ontwikkeld. Ook komen in deze training oefeningen en inzichten terug van HSP-experts Elaine Aron en Esther Bergsma.
Esther Bergsma
Esther Bergsma
Drs. Esther Bergsma is onderzoeker op het gebied van hoogsensitiviteit en auteur van onder andere ‘Het hoogsensitieve brein’, ‘Hoogsensitieve kinderen’ en ‘Gelukkig Hoogsensitief’. Daarnaast is ze oprichter van het platform Hoogsensitief.nl en traint ze professionals tijdens haar kernopleidingen tot HSP-coach en HSK-coach.
Toon alle experts
Reacties

Dit zeggen anderen over deze online training

Saskia
Het is een goede training voor mensen die zoeken naar handvatten om om te gaan met hun hoogsensitiviteit.
Inge
Ik vind vooral de filmpjes die erbij zitten heel fijn, dat is veel behulpzamer dan een boek lezen bijvoorbeeld.
Heleen
Het is een down to earth training, met praktische toepassingen die duidelijk worden overgebracht en goed worden onderbouwd.
Anoniem
Verschillende aspecten van HSP worden behandeld. Informatie is goed toegankelijk voor iedereen.
Anoniem
Heel fijn, goed en voor een redelijke prijs. Ik kan me niet indenken dat er een betere online cursus is voor een betere prijs.
Anoniem
Het is normaal om soms overprikkeld te raken en dan maatregelen te nemen zoals bijvoorbeeld terugtrekken. Als anderen daar een meningen over hebben dan moet ik niet weer over mijn grenzen gaan, maar is het misschien tijd dat anderen hun norm aanpassen.

Veelgestelde vragen

Je kunt direct na betaling beginnen met de online training. Je ontvangt binnen 24 uur een e-mail met inloggegevens en een link naar het leerplatform om in te loggen. Je start wanneer het jou uitkomt.

Als cursist heb je tot 1 jaar na aanvang toegang tot de online training.

Ga naar de inlogpagina en klik op “wachtwoord vergeten”.

Je komt dan op de pagina waar staat: Vul hier je e-mailadres in. Je ontvangt dan een e-mail met instructies over hoe je je wachtwoord opnieuw kunt instellen.

Ja, wanneer je alles sessies hebt afgerond, kun je een certificaat van deelname downloaden. Dit certificaat kun je opslaan en gebruiken als bewijs voor bijvoorbeeld je werkgever dat je de training hebt gevolgd

Ja, dat kan. Kijk hier voor meer informatie over ons aanbod voor bedrijven.

Dit vind je misschien ook interessant

Online training
ca. 3,5 uur

Training Begrijp je hoogsensitieve kind

 • Leer je hoogsensitieve kind begrijpen
 • Krijg tips die helpen bij de opvoeding
 • Inspirerende sessies met video en achtergrondartikelen
Online training
3,5 uur

Training HSP@work: zo blijf je in balans

 • Ontdek je talenten als HSP
 • Leer hoe je fijne werkomstandigheden creëert
 • Inspirerende video’s en onderzoeksresultaten van HSP-expert Esther Bergsma
Online training
ca. 3,5 uur

Training HSP@work: zo blijf je in balans + 2 coachsessies

 • Ontdek je talenten als HSP
 • Leer hoe je fijne werkomstandigheden creëert
 • Inclusief 2 privésessies met een HSP-coach
167603