Neem een time-out

Hoewel een sabattical steeds meer ingeburgerd raakt, is het voor de meeste mensen erg moeilijk om een tijdje niet te werken. Wie bewust niet werkt, komt erachter hoezeer je werk je identiteit bepaalt. Of de time-out nu een intensieve spirituele invulling krijgt, een simpele breuk is met hard werken of een periode met extra aandacht voor het thuisfront, in alle gevallen leidt het tot een nieuwe kijk op werk.

Zoek een opleiding

Een time-out kan een verfrissing zijn, maar een nieuwe cursus of opleiding is een meer structurele stimulans om dromen te verwezenlijken. Is het een idee om een managementcursus te volgen? Of een opleiding waarin uw vakkennis wordt uitgediept? Of is het juist interessanter om een heel nieuw gebied te onderzoeken?

cijfer drieMaak tijd en ruimte voor reflectie

Zorg dat je een paar uur per week of een dag of twee in de maand of een langere periode per jaar tijd en ruimte hebt voor je eigen gedachten. Wat je doet, maakt niet uit, ga wandelen, fietsen of mediteren, maar doe het alleen en werk niet!

Neem een coach

Soms weet je zelf niet goed welke kant je op wilt, en kunnen vrienden je ook niet verder helpen. Een coach helpt om te vinden wat je op een bepaald niveau – soms onbewust – al weet.

Geef je vertrouwde omgeving een nieuwe betekenis

Het is niet altijd wenselijk om een andere baan te zoeken of te verhuizen. Formuleer wat je niet bevalt aan je werk en bedenk wat je kunt veranderen. Wil je bijvoorbeeld meer zeggenschap? Of uitdagende opdrachten? Wacht niet af, maar neem zelf het initiatief.

Onderzoek waar je écht blij van wordt

Wil je ontdekken wat je passie is en hoe je meer naar je passie leeft? Onze online training in 3 stappen naar je droomleven hebben we ontwikkeld in samenwerking met 365 dagen succesvol. Tijdens deze training ontdek je écht wilt, wat je waarden en talenten zijn. En hoe je hier je toekomstplannen hierop inricht. Ontvang een gratis proefles.

Harvard Business Review, april 2002