Inhoud van deze online training
In deze eerste sessie krijg je alles aangereikt om de training tot een succes te maken en onderzoek je hoe lastig je het vindt om jezelf te accepteren zoals je bent.
Kun jij jezelf zijn in de relatie met je partner, collega’s of vrienden? Lukt het je om hulp te vragen? En: van welke mensen krijg je energie? In deze sessie neem je je relaties onder de loep.
In deze sessie leer je jezelf beter kennen. Wat zijn je sterke punten, volgens jezelf en volgens anderen? Waar krijg je energie van?
Op het werk, bij onze (schoon)ouders, zelfs onder vrienden wringen we ons soms in allerlei bochten om geaccepteerd te worden. Waarom doen we dat eigenlijk?
Een van de dingen die ons weerhoudt van zelfacceptatie, is kwetsbaarheid. In deze sessie leggen we uit hoe die twee met elkaar in verband staan.
In de vorige sessie heb je ontdekt dat we kwetsbaarheid ongemakkelijk vinden en die liever niet voelen. We proberen onszelf tegen dat ongemakkelijke gevoel te beschermen. In deze sessie ga je onderzoeken hoe je dat doet.
Is het sinds de vorige sessie al gelukt om je kwetsbaarheid te delen met iemand? Hoe was dat voor je? Je bent al aardig op weg naar zelfacceptatie. In deze sessie gaan we het hebben over perfectionisme.
Hoe is het gegaan met het loslaten van perfectionisme? Heb je kunnen ontdekken op welke gebieden die neiging hebt? In deze sessie gaan we aan de slag met een andere belemmering om jezelf te accepteren: ideaalbeelden en perfecte plaatjes.
In deze sessie keren we terug naar het thema verbinding met jezelf. Je leert praktische vaardigheden om die verbinding steeds terug te vinden en sterker te maken.
Leven naar je waarden valt niet altijd mee. Oude gewoonten zijn hardnekkig en we worden vaak ingehaald door de drukte van de dag. Bovendien is er moed nodig om voor je eigen waarden te blijven staan. Daarom in deze sessie een aantal praktische vaardigheden die je kunt gebruiken om je leven meer in te richten naar je waarden.
Schaamte, schuldgevoel, woede: niet alle emoties zijn positief en daarom proberen we ze vaak onder controle te houden. Alsof ze er niet zijn. Maar emoties horen bij ons. Ze accepteren is dus nodig als je jezelf helemaal wilt accepteren. Deze sessie gaat over hoe je met lastige emoties kunt omgaan
Hoe zorg je goed voor jezelf in de relatie met een ander? Daarover gaat deze sessie. Je leert wat voor jou gezonde grenzen zijn, hoe je anderen helder en vriendelijk kunt laten weten waar je grenzen liggen en wat je kunt doen als ze er tóch overheen gaan.
Hoe kun je verbinding maken met de ander, zonder jezelf te verliezen? In deze sessie gaan we daar dieper op in. Ook leer je hoe (zelf)compassie kan helpen in het zorgen voor jezelf en voor anderen.
Vandaag rond je deze training over zelfacceptatie af. In deze laatste sessie kijken we nog eens naar alle lessen die we hebben geleerd. En we kijken vooruit naar hoe je alles wat je hebt geleerd kunt vasthouden en blijven toepassen in je dagelijkse leven.
Laat je perfectionisme los
- Leer jezelf accepteren, ook je minder leuke kanten
- Beter omgaan met situaties waarin je je kwetsbaar voelt
- Goed voor jezelf zorgen en gezonde grenzen stellen
- Jezelf zien en écht verbinding maken
- Plus: een downloadbaar verslag van al je ingevulde opdrachten
Over Coachfinder
Coachfinder is hét coachingsplatform van Nederland. Wij geloven dat coaching een belangrijke stap is in zelfontwikkeling. Maar de juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. Coachfinder helpt particulieren en bedrijven in de zoektocht naar de ideale coach. Met meer dan 700 aangesloten coaches zijn wij het grootste coachplatform van Nederland.
Ons aanpassingsvermogen wordt keer op keer op de proef gesteld. We proberen te blijven presteren voor onze cliënten, collega’s en onze baas; en intussen vragen school, de zorg voor de kinderen en voor familieleden ook nog eens extra aandacht. Maar waar blijf jij zelf?
Goed aangeven waar je grenzen liggen, je kwetsbare kant de ruimte geven in plaats van altijd maar sterk te moeten zijn, je niet steeds laten leiden door de verwachtingen van anderen: het is essentieel in deze tijd. En je kunt het (gelukkig) leren.
Na betaling van de training krijg je per e-mail een link waarmee je een coach kunt zoeken.
Waarom Psychologie Academy?

Werk zelfstandig aan je zelfontwikkeling wanneer het jou uitkomt

Wij werken met de beste psychologen, therapeuten en wetenschappers

Je volgt de training in een veilige besloten leeromgeving
In samenwerking met Marjon Bohré

Veelgestelde vragen
Je kunt direct na betaling beginnen met de online training. Je ontvangt binnen 24 uur een e-mail met inloggegevens en een link naar het leerplatform om in te loggen. Je start wanneer het jou uitkomt.
Als cursist heb je tot 1 jaar na aanvang toegang tot de online training.
Ga naar de inlogpagina en klik op “wachtwoord vergeten”.
Je komt dan op de pagina waar staat: Vul hier je e-mailadres in. Je ontvangt dan een e-mail met instructies over hoe je je wachtwoord opnieuw kunt instellen.
Ja, wanneer je alles sessies hebt afgerond, kun je een certificaat van deelname downloaden. Dit certificaat kun je opslaan en gebruiken als bewijs voor bijvoorbeeld je werkgever dat je de training hebt gevolgd.
Dit zeggen anderen over deze online training