Praktische lessen met inspirerende video’s
Zelfstandig aan de slag in je eigen tempo
Gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten
Training Houd me vast (voor jou en je partner)
Training Houd me vast (voor jou en je partner) Training Houd me vast (voor jou en je partner)

  Deze training is:

 • In samenwerking met Stichting EFT Nederland
 • Gebaseerd op theorie van relatietherapeut Sue Johnson
 • Voor jou én je partner samen
 • Te volgen waar en wanneer jij maar wilt, in je eigen tempo
 • Met het boek Houd me vast van Sue Johnson
Online training

Training Houd me vast (voor jou en je partner)

Is er vaker wrijving in je relatie? Voelt het alsof jullie elkaar een beetje zijn kwijtgeraakt? Of willen jullie elkaar juist nog beter leren kennen? Geef je relatie een boost en doorbreek negatieve patronen met deze bewezen effectieve training van de wereldberoemde relatietherapeut Sue Johnson. Leer elkaar écht zien en begrijpen. In exclusieve samenwerking met Stichting EFT Nederland nu te volgen via Psychologie Magazine. Met het boek Houd me vast van Sue Johnson.

  Deze training is:

 • In samenwerking met Stichting EFT Nederland
 • Gebaseerd op theorie van relatietherapeut Sue Johnson
 • Voor jou én je partner samen
 • Te volgen waar en wanneer jij maar wilt, in je eigen tempo
 • Met het boek Houd me vast van Sue Johnson
Eénmalig
175,-
start vandaag nog Je krijgt na betaling direct inloggegevens voor het e-learningplatform
Training Houd me vast (voor jou en je partner)
start vandaag nog Je krijgt na betaling direct inloggegevens voor het e-learningplatform
175,-
Voel je verbonden met elkaar

Inhoud van deze online training

8 sessies -
ca. 16 uur
Liefde en hechting

De kern van deze eerste sessie is love, love, love. Oftewel, liefde. Wat is liefde? Wat betekent het voor jou? En wat hebben de begrippen ‘emotionele verbinding’ en ‘responsiviteit’ met liefde te maken? Een kleine tip van de sluier: alles!

Duivelse dialogen

Deze tweede sessie gaat over het gedrag binnen je relatie. Welk gedrag laat jij zien als het niet lekker gaat in de relatie? In welke patronen (of duivelse dialogen) komen jullie samen terecht? Inzicht krijgen in deze patronen, doet wonderen voor je relatie. Ook maak je kennis met het begrip ‘window of tolerance’.

Diepere emoties

In deze sessie gaan we kijken naar hoe het komt dat partners verzeild raken in een duivelse dialoog. Want weet: niemand doet dit bewust. We raken elkaars kwetsbare plekken en activeren hiermee dieper liggende emoties.

Ruzies stoppen

In deze sessie leer je hoe je/jullie het negatieve patroon van ruzie kunnen stoppen.

Het Houd me Vast gesprek

In deze sessie leer je hoe je een open en verbindende dialoog creëert met je partner.

Deze zesde sessie gaat over hoe pijnlijke momenten uit het verleden nog kunnen doorwerken in het nu. Je leert hoe je het samen over die pijnlijke momenten kunt hebben en hoe je kunt vergeven en loslaten.

Sessie zeven staat in het teken van verbinding door liefde en seks. Naast het voeren van gesprekken is ook het lichamelijke stuk belangrijk in elke veilige relatie. Verbinding maken door liefde en seks gaat makkelijker als de emotionele verbinding tussen jou en je partner goed is.

In deze sessie leer je alles over o.a. rituelen, gevarenzones vermijden en een boek van verbinding maken. Ook het regelmatig voeren van Houd Me Vast-gesprekken komt in deze sessie terug. 

toon alle lessen
verberg lessen
Dit leren jullie

Investeer samen in de kwaliteit van je relatie

 • Elkaar écht zien en begrijpen
 • Ruziepatronen herkennen én doorbreken
 • Hoe je elkaar blijft vinden, zelfs wanneer het leven veel vraagt
 • Luisteren naar elkaar zonder direct in de oplossingsmodus te schieten
 • Hoe jullie pijnlijke momenten uit het verleden kunnen loslaten
 • Hoe andere stellen omgaan met soortgelijke relatieproblemen
Redenen om deze training te volgen

Deze training is iets voor jullie omdat...

 • …aan je relatie werken net zoiets is als persoonlijke ontwikkeling, maar dan met zijn tweeën. Samen kun je meteen een nieuw patroon neerzetten wat voor beide partners werkt.

 

 • …. je samen leert kijken hoe je oud zeer of bagage uit bijvoorbeeld een eerdere relatie een plekje kan geven.

 

 • …. de impact van ingrijpende levensgebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld de komst van kinderen, ziekte of werkloosheid op jullie relatie kleiner wordt als je weet hoe je in verbinding blijft met elkaar.

 

 • …. het makkelijker wordt om hindernissen samen aan te pakken wanneer deze zich voordoen als je (preventie) investeert in de relatie

 

 • ….je voor deze relatietraining (nog) niet goed hoeft te zijn in verdiepende gesprekken voeren. Samen gaan jullie op een laagdrempelige manier ontdekken hoe communicatie het fijnst werkt binnen jullie relatie.

Het ene stel is na 30 jaar de sprankeling in hun relatie verloren, terwijl het andere stel pas net bij elkaar is en hun band meer wil verdiepen. Er zijn ontzettend veel redenen waarom mensen kiezen voor een relatietraining gebaseerd op het bewezen effectieve Emotionally Focused Therapy. Maar allemaal met hetzelfde eindresultaat: een verdiepte band.

Deze training is iets voor jullie omdat...

In samenwerking met Stichting EFT Nederland

Deze training is ontwikkeld in exclusieve samenwerking met Stichting EFT Nederland. Al meer dan tien jaar zetten zij zich in om (partner)relaties in Nederland te verbeteren. Het model van EFT is een krachtig middel om dit te bereiken. EFT draagt meer bij aan het herstel van relaties dan enige andere vorm van relatietherapie in Nederland. In de therapie vormen zowel de emoties als hechting basis en middel. Met onze Houd me vast training krijg je toegang tot dit prachtige model.

 

In samenwerking met Stichting EFT Nederland

Wat is EFT?

Emotionally Focused Therapy (EFT) is een effectieve vorm van relatietherapie ontwikkeld door de Canadese dr. Sue Johnson. Binnen EFT-therapie ligt de focus, zoals de naam al doet vermoeden, op emoties. Vaak hebben mensen namelijk moeite met het herkennen en kenbaar maken van hun gevoelens, waardoor communicatie in de relatie niet over emoties en behoeften gaat maar over praktische zaken. Hierdoor kunnen er verwijten ontstaan, terwijl er eigenlijk onuitgesproken behoeften en gevoelens aan ten grondslag liggen. Met EFT-therapie leer je (negatieve) communicatiepatronen in je relatie herkennen en begrijpen, ontdek je hoe je vervolgens je angsten en behoeften uit kan spreken naar je partner toe en leer je uit het patroon stappen. Deze drie fasen zorgen er dan uiteindelijk voor dat negatieve communicatiepatronen doorbroken worden, zodat er meer ruimte ontstaat voor echt contact, betrokkenheid en verbinding.

 

Hoe helpt EFT bij deze training?

Met de ‘Houd me vast’ training investeer je samen met je partner in de kwaliteit van jullie relatie. EFT-therapie is bij hiervoor geschikt, omdat je binnen deze vorm samen werkt aan het onderlinge vertrouwen, de veiligheid en de verdieping in de relatie. Emoties en behoeften worden (weer) bespreekbaar gemaakt, waardoor er weer echt aandacht is voor elkaar. Op deze manier verstevigen jullie gezamenlijk de basis en de fundering, wat bijdraagt aan een fijnere relatie.

Expert bij deze training

Over de experts

Sue Johnson
Sue Johnson
Sue Johnson hielp met haar Emotionally Focused Therapy (EFT) duizenden stellen. Ze schreef onder andere de bestsellers Houd me vast en Laat me niet los. Ze werkt als relatietherapeut en onder­zoeker in Canada, en werd bekend als grondlegger van EFT. Houd me vast is haar officiële online programma. Deze training is een exclusieve samenwerking met stichting EFT Nederland.
Nynke Kiela-Siderius
Nynke Kiela-Siderius
‘In de basis verlangen we allemaal naar veilige hechting’, aldus Nynke Kiela - Siderius, ervaren EFT-relatietherapeut. In de online training Houd me vast is ze te zien als expert in de video’s en oefeningen, waarin ze jullie meeneemt in het herstellen van die veilige hechting.
Toon alle experts

Dit krijgen jullie

 • Inzichtgevende video’s van o.a. relatietherapeut Sue Johnson
 • Manieren en technieken om verbindende gesprekken te voeren
 • Praktische opdrachten om direct met elkaar te oefenen
 • Allebei een eigen account op ons exclusieve e-learningplatform
 • Het boek Houd me vast, de bestseller van Sue Johnson
 • Plus: een downloadbaar verslag van al je ingevulde opdrachten

Waarom Psychologie Academy?

Zelfstandig & in je eigen tempo
Zelfstandig & in je eigen tempo

Werk zelfstandig aan je zelfontwikkeling wanneer het jou uitkomt

Met de beste experts
Met de beste experts

Wij werken met de beste psychologen, therapeuten en wetenschappers

Interactieve online omgeving
Interactieve online omgeving

Je volgt de training in een veilige besloten leeromgeving

FAQs

Iedere relatie heeft baat bij een regelmatige onderhoudsbeurt. Of je nu net bij elkaar bent of al jarenlang samen bent: deze training maakt jullie relatie weerbaar tegen turbulente omstandigheden.

Wanneer je de training aanschaft krijg je op twee accounts toegang tot de training. Jullie volgen dus beiden dezelfde training met dezelfde oefeningen, maar hebben een eigen account binnen deze online omgeving. Je geeft de 2e persoon op via de bevestigingsmail die je krijgt na aanschaf. Deze krijgt dan binnen 3 dagen ook een inlog met toegang tot het platform.

Deze training start direct. Je ontvangt een bevestigingsmail binnen 24 uur na betaling. Hierin staat een link. Met deze link log je in op het online platform van de Psychologie Academy. Je start daar op een moment dat voor jou geschikt is met les 1. Je partner kun je aanmelden via de gegevens in de mail. Deze krijgt daarna ook binnen 3 dagen inloggegevens.

Als cursist heb je tot 1 jaar na aanvang toegang tot de online training.

Ga naar de inlogpagina en klik op “wachtwoord vergeten”.

Je komt dan op de pagina waar staat: Vul hier je e-mailadres in. Je ontvangt dan een e-mail met instructies over hoe je je wachtwoord opnieuw kunt instellen.

De actie met het gratis luisterboek is afgelopen. Je kunt het boek Houd me vast van Sue Johnson kopen via diverse webwinkels.

Ja, wanneer je alles sessies hebt afgerond, kun je een certificaat van deelname downloaden. Dit certificaat kun je opslaan en gebruiken als bewijs voor bijvoorbeeld je werkgever dat je de training hebt gevolgd.

Ja, dat kan. Kijk hier voor meer informatie over ons aanbod voor bedrijven.

Deze online trainingen vind je misschien ook interessant

Online training
ca. 5,5 uur

Training Versterk je relatie

 • Leer kijken naar je relatiepatronen
 • Ontdek hoe je negatieve patronen kunt doorbreken
 • Ook in je eentje te volgen
Online training

Training Verder na vreemdgaan (met coachsessies)

 • Leer vertrouwen opbouwen en de relatie herstellen
 • In samenwerking met relatietherapeut Anoek Gerlings
 • Inclusief persoonlijke ondersteuning van de expert via e-mail
Online training
ca. 7 uur

Training Van single naar samen

 • Leer wat je valkuilen zijn in de liefde
 • Ontdek welk relatietype je bent
 • Kom erachter wat voor partner bij je past
Reacties

Hoe hebben anderen deze training ervaren?

Eric
Hele goede video’s. Prachtig rustige uitleg, mooie open, kwetsbare en aansprekende gesprekken van ‘het weekend’. Mooie lengte van alles: best ‘veel’ en compleet, maar ook goed behapbaar. Duidelijk wat betreft inhoud en opzet. Mooie laagdrempelige manier om in je relatie te investeren. En omdat het laagdrempelig is: doe het voor het (echt) nódig is. Goed om dit soort systemen, die heel erg fout kúnnen lopen, te kennen en bij jezelf (en de ander) te herkennen.
Anoniem
Het is een mooie manier om aan je relatieproblemen te werken. Wellicht kan het voorkomen dat je in relatietherapie moet om de problemen opgelost te krijgen.
Anoniem
Steeds weer op zoek gaan naar de diepere behoeften en deze durven uitspreken.
208667