Praktische lessen met inspirerende video’s
Zelfstandig aan de slag in je eigen tempo
Gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten
Training Coachen bij stress
Training Coachen bij stress Training Coachen bij stress
 • Volg de training waar en wanneer je wilt
 • In samenwerking met neuropsychiater en psychotherapeut Theo Compernolle
 • Met gratis Focusplanner t.w.v. €24,95
Online training

Training Coachen bij stress

Waarschijnlijk zie jij geregeld coachees die veel stress ervaren. Wil je weten hoe jij die coachees het beste kunt ondersteunen? In deze training leer je alles over stress én krijg je praktische handvaten en oefeningen die je direct in je coachingspraktijk kunt toepassen. Doel van deze training: - Je klaarstomen voor het coachen op stress - Het ontdekken van methodes en praktische handvaten om te coachen op stress
 • Volg de training waar en wanneer je wilt
 • In samenwerking met neuropsychiater en psychotherapeut Theo Compernolle
 • Met gratis Focusplanner t.w.v. €24,95
Eénmalig
75,- excl btw
start vandaag nog Je krijgt na betaling direct inloggegevens voor het e-learningplatform
Training Coachen bij stress
start vandaag nog Je krijgt na betaling direct inloggegevens voor het e-learningplatform
75,- excl btw
Alles over stress als lust en last

Inhoud van deze training

8 sessies & 2 verdiepingssessies -
ca. 2,5 uur
Welkom-sessie 5 minuten

In de introductie maak je kennis met expert Theo Compernolle en leer je je coachees beter te begrijpen door te ontdekken wat maakt dat mensen vasthouden aan stress. 

Sessie 1 20 minuten

Als je vraagt wat stress is, zegt iedereen het te weten. Alleen stress écht kunnen definiëren, uitleggen wanneer stress negatief wordt en wat voor positieve effecten het heeft, dat is een ander verhaal. In deze eerste sessie word je ondergedompeld in belangrijke basiskennis over stress. 

Sessie 2 15 minuten

Voordat je je coachee kunt gaan helpen met zijn of haar stress, zul je het moeten herkennen. Vooral wanneer stress ongezond wordt. In deze sessie leer je wat de signalen zijn en krijg je een praktische oefening mee om samen met je coachee te doen. 

Sessie 3 10 minuten

Stress is niet alleen maar vervelend; het heeft ook een belangrijke functie. Daar meer over weten is niet alleen helpend voor jou, maar ook voor je coachee. In deze sessie ontdek je hoe stress werkt in het lichaam en wat de functie (en disfunctie) ervan is. 

Verdiepingssessie 20 minuten

Dit stuk extra verdieping geeft een eerste richting hoe je met stress om kan gaan. Wat werkt – en wat niet werkt? Zoals met veel dingen in het leven is praten erover één van de dingen die helpt. Deze sessie staat in het teken van erover praten, of beter gezegd: om hulp vragen. 

Wat maakt ons gestrest? Bij de meeste mensen zal het niet één iets zijn en spelen er verschillende factoren. Helaas kunnen we niet al deze factoren oplossen. Waar we wél invloed op hebben, vertelt Theo je in deze sessie. Daarnaast krijg je weer een opdracht mee die je samen met je coachee kunt doen. 

We geloven allemaal graag dat het de dingen zelf zijn die ons stress opleveren. Ons denken is echter de boosdoener. In deze sessie ontdek je waar de stress vandaan komt en wat stress ons kan opleveren. Daarnaast is er in deze sessie direct een koppeling naar de praktijk. 

Samen kun je een stuk meer aan dan alleen. Waarschijnlijk sta je niet dagelijks stil bij het belang van de verschillende mensen die je je om je heen hebt. Een goed moment om daar eens over na te denken. Deze sessie biedt ook de ruimte om samen met je coachee een volgende stap te zetten. 

Naast de mensen om je heen, zijn er meer dingen die je kunt doen om stress te verminderen. En waar jij je coachee op kunt coachen en mee kunt helpen. Deze sessie staat in het teken van leefgewoonten en het effect daarvan op stress. 

Dolce far niente, zoals de Italianen zeggen. Ofwel: Zalig nietsdoen. Zeker geen overbodige luxe. Want alleen maar bezig zijn brengt ook veel onrust met zich mee. Dit terwijl rust een hele belangrijke functie heeft. 

In deze laatste sessie kom je meer te weten over hoe mensen omgaan met stress en krijg je praktische tips en methodes aangereikt om samen met je coachee aan de slag te gaan. Hierna ben jij klaar om te coachen op stress. 

toon alle lessen
verberg lessen
Dit leer je

Stress herkennen als vriend en vijand

 • Alles over het omgaan met en coachen op stress
 • De alarmsignalen van stress ontdekken
 • Methodes hoe met stress om te gaan
 • Coachees helpen met stress om te gaan

Waarom Coachfinder Academy?

Zelfstandig & in je eigen tempo
Zelfstandig & in je eigen tempo

Werk zelfstandig aan je ontwikkeling als coach wanneer het jou uitkomt

Met de beste experts
Met de beste experts

Wij werken met de beste coaches, psychologen en wetenschappers

Interactieve online omgeving
Interactieve online omgeving

Je volgt de training in een veilige besloten leeromgeving

Maak kennis met onze expert

In samenwerking met Theo Compernolle

Theo Compernolle
Theo Compernolle
Neuropsychiater en psychotherapeut
Theo Compernolle is neuropsychiater en psychotherapeut die wereldwijd lezingen geeft over stress. Hij is tevens als hoogleraar verbonden aan de European Centre for Executive Development (CEDEP). Theo heeft zijn promotieonderzoek gedaan aan de Universiteit van Amsterdam en heeft aan verscheidene universiteiten gewerkt. Deze training is voor een deel gebaseerd op zijn boek ‘Stress, vriend & vijand’.
Toon alle experts
Reacties

Hoe hebben anderen deze training ervaren?

Eva
Ik had al weleens van Theo Compernolle gehoord. Hij was de doorslaggevende factor om deze training te gaan doen. Geen spijt van!
Luuk
Zelfs voor wie al wat weet over hoe stress werkt, nog steeds erg interessant.

Veelgestelde vragen

Na het aanmelden ontvang je binnen 24 uur een bevestigingsmail met een inloglink. Met deze link kun je direct inloggen en van start met de training. 

Je hebt een jaar toegang tot de online trainingen van Coachfinder. Dit betekent dat je een jaar de tijd hebt om de training af te ronden. 

Ja. Als je alle sessies van de training hebt afgerond heb je de mogelijkheid om een certificaat te downloaden. Dit is het bewijs dat je de training hebt gevolgd en afgerond. 

Nee, helaas is het (nog) niet mogelijk om met deze training PE-punten te verdienen. We hopen dit in de toekomst wel aan te kunnen bieden. 

Ja, het is mogelijk om een factuur te ontvangen. Hiervoor kun je contact opnemen met de klantenservice door een e-mail te sturen naar wpg@uitblinqers.nl 

 

Op de inlogpagina kun je klikken op “wachtwoord vergeten”. Vervolgens vul je op de volgende pagina je e-mailadres in. Je ontvangt dan een e-mail met instructies om je wachtwoord opnieuw in te stellen. 

Wat is Coachfinder?

Coachfinder is met meer dan 800 gekwalificeerde coaches het meest complete coachplatform van Nederland!

Wij geloven dat coaching een belangrijke stap is in zelfontwikkeling. Maar de juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. Om de drempel naar coaching te verlagen en consumenten te helpen in de zoektocht naar de juiste coach, is Psychologie Magazine in 2019 gestart met Coachfinder. Via Coachfinder.nl kunnen consumenten op basis van individuele voorkeuren eenvoudig een coach vinden die goed bij ze past.

Wat is Coachfinder?

Dit vind je misschien ook interessant

Online training
5,5 uur

Training Beter schrijven, meer coachees

 • Leer beter schrijven
 • Vind je eigen stem
 • In samenwerking met gedragspsycholoog en wetenschapsjournalist Chantal van der Leest
Online training
2,5 uur

Training Coachen als het complex wordt

 • Praktische tips achter de hand hebben die je verder helpen
 • Maak succes van moeilijke trajecten
 • In samenwerking met coach, trainer en opleider Anne de Jong
Online training
1 uur

Training Introductie in de ACT

 • Leer het effect van ACT ervaren
 • Maak kennis met typische ACT-technieken en tools
 • Met kennis van de expert van ICM-opleidingen
237655