Sessie 6

Vragen over relatietherapie

Als jullie er samen niet uitkomen, kan een therapeut behulpzaam zijn. Maar wat als de ander niet wil? Of als een van jullie psychische problemen of een stoornis heeft?

In de video geeft Sue Johnson meer informatie over het nut van therapie.

Om te onthouden

  • Als de ander niet openstaat om te praten – eventueel in therapie – over de problemen in de relatie, helpt het om te benadrukken dat het niet gaat om de vraag: wie is de schuldige van onze problemen? Je moet met elkaar in gesprek willen. Niet om de ander te bekritiseren, maar juist omdat hij of zij belangrijk voor je is en je samen verder wil.
  • Ook als één van jullie last heeft van psychische klachten, kan therapie of een relatiecoach helpen om je relatie sterker te maken. Soms is een combinatie met individuele therapie nodig om het beste resultaat te bereiken.

Wat neem je mee?

Dit is de laatste sessie van de basistraining ‘Versterk je relatie’. We hopen dat deze training je een antwoord op je vraag, een nieuw inzicht of juist een praktisch advies heeft gegeven. Het belangrijkste advies: blijf emotioneel openstaan voor je partner. Dit betekent niet dat je jezelf en je eigen interesses hoeft op te geven. Maar wel dat je tijd en energie in je partner blijft steken – en elkaar regelmatig laat zien dat de ander écht de moeite waard is.

Hoe verbonden voel je je nu?

Heb je alle sessies gedaan, de video’s bekeken en de opdrachten gedaan? Dan kun je de test uit de eerste sessie nog eens doen om te kijken of je nu meer verbondenheid voelt met je partner dan toen je aan deze basistraining begon.

Meer weten?

Heb je een vraag over EFT die niet in deze training is beantwoord, neem dan contact op met EFT Nederland. Op hun website vind je ook een overzicht van relatietherapeuten bij jullie in de buurt.

43193