Sessie 4

Kleine gebaren van liefde

Een bos bloemen, een mooi cadeau of samen een weekendje weg... Volgens Sue Johnson zijn die grootse gebaren niet nodig om de relatie te verbeteren. 'Het gaat juist om de kleine dingen die je gedurende de dag doet en waarmee je laat zien: jij bent belangrijk voor me.'

In deze video vertelt Sue Johnson hoe je eenvoudig je relatie sterker maakt en de emotionele verbondenheid met je partner vergroot.

  • Maak de volgende zin af : De komende week ga ik aan mijn partner laten merken dat hij of zij belangrijk voor mij is door… (bijvoorbeeld: mee te gaan naar een verjaardag, in mijn pauze een lief berichtje te sturen, of zijn of haar lievelingseten te koken.) 

Verschillend en toch verbonden

Om je verbonden met je partner te voelen, is het helemaal niet nodig dat je op elkaar lijkt. Of precies dezelfde dingen leuk vindt. In de video legt Sue Johnson uit hoe je rekening houdt met verschillen in je relatie. En hoe je jezelf kunt blijven, ook als je heel verschillend bent.

Om te onthouden

In deze sessie kreeg je deze tips:

  • Laat in de kleine dingen die je zegt en doet merken dat de ander belangrijk voor je is. Stuur een lief berichtje, zet een kop koffie, of luister oprecht naar hoe zijn of haar dag was: zo laat je zien dat je om de ander geeft.
  • Om gelukkig te zijn met je partner is het niet nodig om op elkaar te lijken. Zijn jullie heel verschillend? Praat over de verschillen, en gun de ander de ruimte om af en toe ook dingen te doen die jou minder aanspreken.
43189