Zonnig de herfst in, oefeningen in optimisme (3)

Op deze en de volgende pagina’s vindt u oefeningen in optimisme. Kies er een paar uit en doe die ook echt trouw: hoe meer u oefent, hoe behendiger uw brein wordt in positief denken. Kies oefeningen die bij u passen en ga ze gewoon doen – ja, elke dag.

Verras uzelf

Ergens enthousiast over zijn geeft een hoop energie. Welke dingen roepen bij u dat gevoel op? Probeer die weer vaker te doen, en voeg nieuwe varianten toe.

Komt er niets in u op waarvoor u kunt warmlopen, dan is er waarschijnlijk echt iets aan de hand; u bent psychisch overbelast of zelfs depressief. Neem zo’n signaal serieus. Ga ondertussen toch op zoek naar overgebleven sprankjes enthousiasme. Een paar tips van Hanson:

Verras uzelf met kleine vernieuwingen – u hoeft de Himalaya niet te beklimmen om uw brein een oppepper te geven. Probeer nieuwe recepten met onbekende ingrediënten, leer Italiaans, neem een proefles kickboksen, ga kayakken of stand up paddle… en voor u het weet heeft uw hoofd er weer nieuwe neuronen bij. [Uit: Psychologie Magazine, september 2013]

Oefening 4: Vrolijk dagdromen

Bestel nu het septembernummer 2013, waarin het artikel staat: Stem uw brein zonniger met nog 7 oefeningen voor een positiever brein.

auteur

Anne Pek

Gezondheid is zoveel meer dan niet ziek zijn. Het is ook lekker in je vel zitten, zin hebben in dingen, ermee kunnen omgaan als het even tegenzit. Als wetenschapsjournalist volg ik gretig het onderzoek naar alles wat ons geestelijke en fysieke welzijn beïnvloedt, en al sinds 2005 schrijf ik voor Psychologie Magazine over gezondheid in die brede zin.

» profiel van Anne Pek

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Sinds mijn ontslag ben ik depressief

Lees verder
Artikel

Stress? Zo voorkom je een burn-out

Wanneer heb je zoveel stress dat een burn-out op de loer ligt? Herken de symptomen op tijd, zodat he...

Lees verder
Artikel

Innovatieve behandelingen voor het brein

Lees verder
Column

Komt wel goed

Lees verder
Advies

Ik ben mezelf kwijt

Lees verder
Video

Stefan Groothuis over zijn depressie

Bekijk video
Advies

Hoe kan ik mijn vriend met automutilatie helpen?

Lees verder
Artikel

Stress maakt depressief

Lees verder