Probeer regelmatig deze oefening te doen: glimlach van binnen
Ga elke avond een tijdje ontspannen zitten. Begin ermee liefde en aardige gedachten naar uzelf te sturen. Denk aan tijden waarin u gelukkig was, en laat dat gevoel uitstralen door het hele lichaam. Wens uzelf nu geluk toe. Dat u zich vrolijk mag voelen, vredig, kalm. Welke wens u ook doet, voel het. Dwalen uw gedachten af, breng uw aandacht dan weer terug naar die wens voor uzelf.

Dit is smiling meditation. Dus lach van binnen. Laat uw ogen lachen, ook al zijn ze gesloten. Laat een glimlach om uw lippen spelen. Lach in uw hart.

Doe dit tien minuten en richt dan die liefde en aardige gedachten naar iemand die u echt aardig vindt en het goede toewenst. Dat hij of zij zich goed mag voelen, rustig en kalm, open en accepterend, blij – wat u ook wenst, voel het.

Stuur die gedachten nu naar iemand over wie u zich neutraal voelt – iemand die u misschien niet eens echt kent.

Stuur die gevoelens vervolgens ook naar iemand die u niet aardig vindt. Dat kan de stroom van positieve energie onderbreken. Blijf het proberen.

Stuur die stroom van liefdevolle energie uiteindelijk naar uw complete familie- en kenniskring, de mensen in uw woonplaats, land – en de wereld. Eindig bij uzelf.

5 tips voor een liefdevol leven