Zelfdiagnose van hoofdpijn

  • 168 woorden
  • leestijd is 1 minuut

Boeken Minstens een op de vijf mensen heeft minimaal een dag per week last van hoofdpijn. Bij sommigen heeft de pijn ernstige gevolgen voor het persoonlijke geluk en de maatschappelijke carrière: ze gaan contacten uit de weg en voelen zich miskend. De economische schade als gevolg van hoofdpijn ligt in Nederland boven de 450 miljoen […]

Boeken

Minstens een op de vijf mensen heeft minimaal een dag per week last van hoofdpijn. Bij sommigen heeft de pijn ernstige gevolgen voor het persoonlijke geluk en de maatschappelijke carrière: ze gaan contacten uit de weg en voelen zich miskend. De economische schade als gevolg van hoofdpijn ligt in Nederland boven de 450 miljoen euro per jaar, maar toch is er nog steeds veel onbegrip. Met hun boek Alles over hoofdpijn en aangezichtspijn willen de Leidse neurologen Ferrari en Haan hier verandering in brengen. Het is een zeer overzichtelijk handboek, waarin op heldere wijze alle vormen van hoofdpijn en de behandeling daarvan uiteen worden gezet.

Een handig zelfdiagnoseschema helpt de lezers te achterhalen welk soort hoofdpijn ze hebben, wat de oorzaak is en wat ze er aan kunnen doen. Ook schenken de auteurs aandacht aan de risico’s van het slikken van pijnstillers en de relatie tussen hoofdpijn en voedsel.

Alles over hoofdpijn en aangezichtspijn

Michel Ferrari en Joost Haan, Utrecht: A.W. Bruna Uitgevers, ISBN 90 229 8794 9, € 18,95

auteur

Edwin Oden

Ik schrijf heel graag. Het liefst mooie interviews waarin je de geïnterviewde ten diepste leert kennen. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in de ontdekkingen die worden gedaan in de psychologie. Neem bijvoorbeeld het breinonderzoek, waar revolutionaire technieken de laatste jaren geweldige inzichten hebben opgeleverd.

» profiel van Edwin Oden

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Stapje voor stapje naar de behandelstoel

Elke maand doet Psychologie Magazine een training op het gebied van persoonlijke ontwikkeling

Lees verder
Kort

De ideale afstand

Wat vind je een comfortabele afstand tot anderen?

Lees verder
Advies

Waarom wil mijn vriend me pijn doen tijdens het vrijen?

Lees verder
Artikel

Een sterke geest in een gekwetst lichaam

Lees verder
Advies

Hoe kom ik over als ik bloos?

Lees verder
Advies

Ik heb een nonverbale learning disorder

Lees verder
Artikel

De wijsheid van het lichaam

Lees verder
Advies

Al vijf jaar hoofdpijn

Lees verder