Wiebelen op het werk

Van achter een bureau zitten worden we stijf, vooral als we heel geconcentreerd bezig zijn. Na een halfuur zwellen onze benen al op, blijkt uit onderzoek. De oplossing: een bureaustoel die een beetje schommelt, zodat we onbewust bewegen tijdens het werk. De kleine ‘microbewegingen’ bevorderen de bloedsomloop, zodat we ons beter kunnen concentreren en ons […]

Van achter een bureau zitten worden we stijf, vooral als we heel geconcentreerd bezig zijn. Na een halfuur zwellen onze benen al op, blijkt uit onderzoek. De oplossing: een bureaustoel die een beetje schommelt, zodat we onbewust bewegen tijdens het werk. De kleine ‘microbewegingen’ bevorderen de bloedsomloop, zodat we ons beter kunnen concentreren en ons minder stijf voelen na een werkdag, aldus de fabrikant.

TEST
Doe de test »

Is het tijd voor een nieuwe baan?

De redactie heeft de stoel een weekje mogen uitproberen. Ons oordeel: een fijne stoel is het zeker. Maar van het gewiebel was niet zoveel te merken. Of komt dat omdat het om onbewuste microbewegingen zou gaan?

Model: HÅG H04 4400, bruto adviesprijs € 655,- (inclusief armleggers en vijf jaar garantie). Informatie: www.hagbenelux.nl, tel. 078-6535353

auteur

Janneke Gieles

Werken op de redactie Psychologie Magazine is alsof ik nog steeds psychologie studeer, maar dan leuker en diepgaander. Steeds weer een ander onderwerp uitpluizen, speuren naar nieuw interessant onderzoek, praten met onderzoekers en auteurs over hun ideeën, en lekker filosoferen en eigen ervaringen uitwisselen met collega’s.

» profiel van Janneke Gieles

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Kan ik nog een nieuwe draai geven aan mijn carrière?

Ik vind mijn baan enorm saai geworden en bovendien zeer vermoeiend. Het liefst wil ik nu een heel an...

Lees verder
Video

Wat als je kind transgender blijkt te zijn?

Wat als je kind transgender blijkt te zijn?

Bekijk video
Advies

Ik durf een ander niet te confronteren met zijn gedrag

Lees verder
Advies

Ik moest huilen tijdens een sollicitatie

Lees verder
Artikel

Vind je levenspad

Lees verder
Artikel

Als je buiten de groep valt

Lees verder
Advies

Hoe presenteer 
ik me zelf?

Lees verder
Advies

Hoe vind ik de uitdaging in mijn saaie baan?

Lees verder