Wiebelen op het werk

Van achter een bureau zitten worden we stijf, vooral als we heel geconcentreerd bezig zijn. Na een halfuur zwellen onze benen al op, blijkt uit onderzoek. De oplossing: een bureaustoel die een beetje schommelt, zodat we onbewust bewegen tijdens het werk. De kleine ‘microbewegingen’ bevorderen de bloedsomloop, zodat we ons beter kunnen concentreren en ons […]

Van achter een bureau zitten worden we stijf, vooral als we heel geconcentreerd bezig zijn. Na een halfuur zwellen onze benen al op, blijkt uit onderzoek. De oplossing: een bureaustoel die een beetje schommelt, zodat we onbewust bewegen tijdens het werk. De kleine ‘microbewegingen’ bevorderen de bloedsomloop, zodat we ons beter kunnen concentreren en ons minder stijf voelen na een werkdag, aldus de fabrikant.

TEST
Doe de test »

Is het tijd voor een nieuwe baan?

De redactie heeft de stoel een weekje mogen uitproberen. Ons oordeel: een fijne stoel is het zeker. Maar van het gewiebel was niet zoveel te merken. Of komt dat omdat het om onbewuste microbewegingen zou gaan?

Model: HÅG H04 4400, bruto adviesprijs € 655,- (inclusief armleggers en vijf jaar garantie). Informatie: www.hagbenelux.nl, tel. 078-6535353

auteur

Janneke Gieles

Werken op de redactie Psychologie Magazine is alsof ik nog steeds psychologie studeer, maar dan leuker en diepgaander. Steeds weer een ander onderwerp uitpluizen, speuren naar nieuw interessant onderzoek, praten met onderzoekers en auteurs over hun ideeën, en lekker filosoferen en eigen ervaringen uitwisselen met collega’s.

» profiel van Janneke Gieles

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Wat kan ik verwachten van mijn werkloze man?

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Training

Zo voorkom je een burn-out

Je hoeft niet alle stress te vermijden om optimaal te functioneren. Ontdék het in deze training!

Lees verder
Artikel

De ideale werkplek

Lees verder
Artikel

Zo krijg je die droombaan

Lees verder
Artikel

Ontdek je verborgen talenten

Lees verder
Advies

Mijn collega loopt de kantjes ervan af

Lees verder
Artikel

Weer zin in je baan

Lees verder
Advies

Mijn collega maakt mij zwart bij de baas

Lees verder