Koos u antwoord B? Dan bent u niet de enige. Een Amerikaans-Singaporees onderzoeksteam ontdekte onlangs dat 65 procent van de mensen denkt dat vrouwen het eerste een liefdesverklaring doen.

Zijn jullie een goed duo?

Of twee mensen een fijne relatie kunnen hebben, berust niet op toeval. Uit psychologisch onderzoek k...

Lees verder

Toch is het in werkelijkheid anders. Toen heterostellen gevraagd werd wie er als eerste ‘Ik hou van je’ zei in hun huidige of laatste relatie, zei 70 procent dat de man als eerste zijn liefde had verklaard.

Volgens een van de onderzoekers, Joshua Ackerman, zeggen mannen sneller ‘Ik hou van je’ om hun kansen op seks te vergroten. Uit het onderzoek blijkt dan ook dat mannen het meest blij zijn met een liefdesverklaring van de vrouw als ze nog niet met elkaar in bed zijn gedoken; dan weten ze dat de kans op seks groot is.

Vrouwen horen zo’n liefdesverklaring juist liever ná die eerste keer; volgens Ackerman omdat ze er terecht een signaal in horen dat de man in kwestie serieus in hen geïnteresseerd is.

TEST
Doe de test »

Welk type ben je in de liefde?

Let’s get serious: communicating commitment in romantic relationships, Journal of Personality and Social Psychology, nog te verschijnen