Wat zegt je bureau over je persoonlijkheid?

Relaties & Persoonlijkheid ‘Maak een foto van je bureau en vul de persoonlijkheidsvragenlijst in’, zo luidde de opdracht die de universiteit van Manchester gaf aan 2500 werkende proefpersonen. De conclusie: uw bureau op het werk kan veel over uw persoonlijkheid onthullen. Grofweg zijn er vijf ‘bureau-persoonlijkheden’. • Structuur-freaks hebben altijd een net, geordend bureau. Ze […]

Relaties & Persoonlijkheid

‘Maak een foto van je bureau en vul de persoonlijkheidsvragenlijst in’, zo luidde de opdracht die de universiteit van Manchester gaf aan 2500 werkende proefpersonen. De conclusie: uw bureau op het werk kan veel over uw persoonlijkheid onthullen. Grofweg zijn er vijf ‘bureau-persoonlijkheden’.

TEST
Doe de test »

Is het tijd voor een nieuwe baan?

• Structuur-freaks hebben altijd een net, geordend bureau. Ze halen keurig hun deadlines, zijn betrouwbaar en punctueel. Maar ze zijn ook een beetje saai, niet flexibel en vinden het moeilijk om meerdere dingen tegelijk te doen.

• Consequente familiemensen hebben een net en overzichtelijk bureau met daarop foto’s en andere voorwerpen die duidelijk maken dat ze naast hun werk ook een ander leven leiden. Ze werken doelgericht, maar zorgen ook dat ze op tijd naar huis gaan om andere dingen te doen.

• Design-minnende mensen zijn regelaartjes die zich graag omgeven met designmeubels en high-tech apparatuur. Relaties houden ze zo zakelijk mogelijk. Ze hechten meer waarde aan imago dan aan echte gevoelens en hebben vaak een cynisch gevoel voor humor.

• Kantoor-animators hebben een bureau dat vol staat met bonte spulletjes en gadgets. Waar zij zijn, is het lachen geblazen. Hun werkhouding is wel serieus en plichtsgetrouw, maar ze zijn zeker geen workaholic. Conflicten gaan ze het liefst uit

Log in om verder te lezen.

auteur

Janneke Gieles

Werken op de redactie Psychologie Magazine is alsof ik nog steeds psychologie studeer, maar dan leuker en diepgaander. Steeds weer een ander onderwerp uitpluizen, speuren naar nieuw interessant onderzoek, praten met onderzoekers en auteurs over hun ideeën, en lekker filosoferen en eigen ervaringen uitwisselen met collega’s.

» profiel van Janneke Gieles

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Digitaal loopbaanadvies

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Advies

Man met autisme: ‘Mijn leidinggevende ziet mijn kwaliteiten niet’

Lees verder
Artikel

Wat wilde je later worden?

Lees verder
Artikel

Poll: Hoe gevaarlijk is de werkvriendschap?

Lees verder
Artikel

Mag er een raam open?

Lees verder
Artikel

Fluitend naar je werk

Lees verder
Advies

Help, ik word steeds labieler en depressiever

Lees verder
Artikel

Werken met plezier

Lees verder