Relaties & Persoonlijkheid

‘Maak een foto van je bureau en vul de persoonlijkheidsvragenlijst in’, zo luidde de opdracht die de universiteit van Manchester gaf aan 2500 werkende proefpersonen. De conclusie: uw bureau op het werk kan veel over uw persoonlijkheid onthullen. Grofweg zijn er vijf ‘bureau-persoonlijkheden’.

TEST
Doe de test »

Is het tijd voor een nieuwe baan?

• Structuur-freaks hebben altijd een net, geordend bureau. Ze halen keurig hun deadlines, zijn betrouwbaar en punctueel. Maar ze zijn ook een beetje saai, niet flexibel en vinden het moeilijk om meerdere dingen tegelijk te doen.

• Consequente familiemensen hebben een net en overzichtelijk bureau met daarop foto’s en andere voorwerpen die duidelijk maken dat ze naast hun werk ook een ander leven leiden. Ze werken doelgericht, maar zorgen ook dat ze op tijd naar huis gaan om andere dingen te doen.

• Design-minnende mensen zijn regelaartjes die zich graag omgeven met designmeubels en high-tech apparatuur. Relaties houden ze zo zakelijk mogelijk. Ze hechten meer waarde aan imago dan aan echte gevoelens en hebben vaak een cynisch gevoel voor humor.

• Kantoor-animators hebben een bureau dat vol staat met bonte spulletjes en gadgets. Waar zij zijn, is het lachen geblazen. Hun werkhouding is wel serieus en plichtsgetrouw, maar ze zijn zeker geen workaholic. Conflicten gaan ze het liefst uit

Log in om verder te lezen.