Verpletterend mooi

Aan de ogen van het meisje zag ik dat er een mooie man binnenkwam. Het was zaterdagochtend, ik stond in de rij bij de bakker en zag hoe de blik van het winkelmeisje bleef haken aan iemand achter me. Hoe haar pu­pillen zich verwijdden. En hoe haar adem stokte. Ook an­dere klanten merkten haar reactie […]

Aan de ogen van het meisje zag ik dat er een mooie man binnenkwam. Het was zaterdagochtend, ik stond in de rij bij de bakker en zag hoe de blik van het winkelmeisje bleef haken aan iemand achter me. Hoe haar pu­pillen zich verwijdden. En hoe haar adem stokte. Ook an­dere klanten merkten haar reactie op. En toen ze opzij keken, hielden ook zij de adem in.

‘Mooi’ was een eufemisme voor deze man. Een hal­ve belediging. Met zijn slordige krul­len en sjofele outfit deed hij geen moeite er ver­plet­te­rend uit te zien, maar hij was het wel. Dat zag ik zelfs. Een beau die niet onderdeed voor een Johnny Depp of Brad Pitt, gewoon bij een Bus­sumse warme bakker.

Wat een lucky bastard, dacht ik, nadat ik hem eens goed had bekeken. Want uit onderzoek wist ik dat mooie men­sen heel wat voorrechten hebben. Ze krijgen een hoger salaris dan mensen met een doorsnee ui­terlijk. Ze worden aardiger ge­von­­den. Als ze iets misdaan hebben, krij­gen ze minder straf. En ze leven flink langer. Mooie vrouwen worden drie jaar ouder dan gemiddeld, mooie mannen zelfs zeven jaar!

Log in om verder te lezen.
auteur

Ruud Hollander

Na ruim zeven jaar hoofdredacteur van Psychologie Magazine te zijn geweest, werd ik uitgever. Dat betekent dat ik weinig meer met de inhoud van het blad te maken heb, maar me vooral bezighoud met de zakelijke kant van het blad.

» profiel van Ruud Hollander

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

‘Mijn moeder houdt van mijn agressieve vader’

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Artikel

Het nut van een dut

Een middagdutje van 30 tot 60 minuten kan wonderen doen – ook voor oudere kinderen.

Lees verder
Advies

Man met autisme: ‘Mijn leidinggevende ziet mijn kwaliteiten niet’

Lees verder
Advies

Nog steeds last van mijn dominante vader

Lees verder
Artikel

Deze week in ‘De Psycho Show’

Lees verder
Artikel

Versterk de band met je kind

Lees verder
Kort

Waarom voorlezen goed is voor moeder en kind

Lees verder
Interview

Fara Bellinga: ‘Herinneringen vastleggen vind ik zo waardevol’

Lees verder