film/tv

In de liefde worden we geleid door chemische processen in ons brein. Bij de eerste verliefdheid maakt het lichaam adrenaline aan, waardoor onze knieën gaan knikken. Dopamine geeft een euforisch gevoel bij elke aanraking, en laat ons verlangen naar de ander. Maar na twee tot vier jaar neemt de aanmaak van deze fijne stofjes af, en dooft de verliefdheid langzaam uit. Is de relatie goed, dan maken we tegen die tijd het ‘bindingshormoon’ oxytocine aan, wat een geborgen en vertrouwd gevoel geeft. Een rustige fase breekt aan. Hoewel – juist door deze rust zien we gevaren als sleur en overspel soms niet aankomen.

Training

Van single
naar samen

  • Leer wat je valkuilen zijn in de liefde
  • Ontdek welk relatietype je bent
  • Kom erachter wat voor partner bij je past
bekijk de training
Nu maar
€ 67,50

In Manuale d’amore passeren vier fases van de liefde de revue: verliefdheid, een relatiecrisis, overspel en verlaten zijn. Bij elke fase schakelt de film naadloos over op een ander stel. Zo wordt de 23-jarige Tommaso tot over zijn oren verliefd op een meisje dat hij op straat ontmoet, inclusief knikkende knieën en gestamel.

Barbara en Marco zijn al jaren bij elkaar en maken duidelijk weinig liefdesstofjes meer aan. De twee blijken hopeloos uit elkaar gegroeid, en raken verstrikt in een relatiecrisis.

Politieagente Omella komt erachter dat haar man een verhouding heeft. Ze ontsteekt

Log in om verder te lezen.