Terug in de tijd (oefening)

Een oefening die u inzicht geeft in hoe u zich gelukkiger kunt voelen.   1.     Deze oefening kunt u in uw eentje doen, maar met een partner of een goede vriend gaat het beter. Als u de oefening met een ander doet, vertel elkaar dan om beurten wat u in het verleden gelukkiger heeft gemaakt; […]

Een oefening die u inzicht geeft in hoe u zich gelukkiger kunt voelen.

 

1.     Deze oefening kunt u in uw eentje doen, maar met een partner of een goede vriend gaat het beter. Als u de oefening met een ander doet, vertel elkaar dan om beurten wat u in het verleden gelukkiger heeft gemaakt; tien jaar geleden, vorige maand of eerder op de dag. Dat kan een maaltijd zijn geweest, een avond met het gezin, een speciaal project op uw werk, een concert…

2.     Bedenk wat het precies was dat u een goed gevoel gaf. De ander kan u daarbij helpen door vragen te stellen. Was het bijvoorbeeld het contact met anderen dat u voelde? Kwam het door de uitdaging die u ervoer?

3.     Bedenk nu manieren waarop u dat goede gevoel opnieuw kunt krijgen. Welke activiteiten zijn daarvoor geschikt? Bijvoorbeeld: als u heeft vastgesteld dat uitdaging belangrijk voor u is, kunt u een hobby of bezigheid zoeken waarin dat terugkomt.

4.     Zet de voorgenomen activiteiten op papier. Dat kan u helpen bij de uitvoering ervan. Als u de oefening met zijn tweeën doet: vertel ze aan de ander.

(Naar Tal Ben-Shahar, Gelukkiger)

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Ontspannen en alert

De herrie in de bovenkamer tot rust brengen - dat is wat Boeddha voor ogen moet hebben gestaan toen ...

Lees verder
Artikel

Het nut van werkrituelen

Nerveus voor een presentatie? Een ritueel helpt je te kalmeren én er een succes van te maken. En je...

Lees verder
Kort

Weekend: vaders relaxen, moeders sloven

Lees verder
Artikel

Meditatie

Lees verder
Verhaal

Fluisterzen – over het trance-effect van ASMR

Lees verder
Kort

Nagelbijters kunnen niet ontspannen

Lees verder
Artikel

Zo denk je pijn weg: 4 tips

Lees verder
Artikel

Relax! 24 oefeningen om te ontspannen

Lees verder