Terug in de tijd (oefening)

  • 190 woorden
  • leestijd is 1 minuut

Een oefening die u inzicht geeft in hoe u zich gelukkiger kunt voelen.   1.     Deze oefening kunt u in uw eentje doen, maar met een partner of een goede vriend gaat het beter. Als u de oefening met een ander doet, vertel elkaar dan om beurten wat u in het verleden gelukkiger heeft gemaakt; […]

Een oefening die u inzicht geeft in hoe u zich gelukkiger kunt voelen.

 

1.     Deze oefening kunt u in uw eentje doen, maar met een partner of een goede vriend gaat het beter. Als u de oefening met een ander doet, vertel elkaar dan om beurten wat u in het verleden gelukkiger heeft gemaakt; tien jaar geleden, vorige maand of eerder op de dag. Dat kan een maaltijd zijn geweest, een avond met het gezin, een speciaal project op uw werk, een concert…

2.     Bedenk wat het precies was dat u een goed gevoel gaf. De ander kan u daarbij helpen door vragen te stellen. Was het bijvoorbeeld het contact met anderen dat u voelde? Kwam het door de uitdaging die u ervoer?

3.     Bedenk nu manieren waarop u dat goede gevoel opnieuw kunt krijgen. Welke activiteiten zijn daarvoor geschikt? Bijvoorbeeld: als u heeft vastgesteld dat uitdaging belangrijk voor u is, kunt u een hobby of bezigheid zoeken waarin dat terugkomt.

4.     Zet de voorgenomen activiteiten op papier. Dat kan u helpen bij de uitvoering ervan. Als u de oefening met zijn tweeën doet: vertel ze aan de ander.

(Naar Tal Ben-Shahar, Gelukkiger)

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Ik kom niet meer tot rust door de hoge werkdruk

Lees verder
Interview

Verschil tussen gevoelsleeftijd en kalenderleeftijd

Hoe ouder we worden, hoe groter het gat tussen onze kalenderleeftijd en gevoelsleeftijd, laat onderz...

Lees verder
Artikel

Langzaam leven

Lees verder
Artikel

Een weekend voor jezelf

Lees verder
Artikel

Aanpakken soms beter dan ontspannen

Lees verder
Artikel

Uw stressdagboek

Lees verder
Kort

Nagelbijters kunnen niet ontspannen

Lees verder
Artikel

Nietsdoen zo doe je dat

Lees verder