De beste aanpak voor ieder type

Vreemd, dachten twee Californische gynaecologen na nine eleven. Waarom zagen ze ineens zoveel meer vrouwen met vage klachten? Hetzelfde verhaal zes jaar later, na het uitbreken van de kredietcrisis; opnieuw een opvallende toename van chronische blaasontsteking, onverklaarbare buikkrampen en ander lastig te behandelen leed. Het inzicht sluimerde al langer bij Stephanie McClellan en Beth Hamilton, maar nu konden ze er niet meer omheen: bij veel van de klachten waarmee hun patiëntes aanklopten, speelde stress een rol.

Kalmeer je lichaam, kalmeer je geest
Training

Kalmeer je lichaam, kalmeer je geest

  • Leer je omgaan met overprikkeling en overspoeling 
  • Ontwikkel je meer lichaamsbewustzijn
  • Creëer je meer balans met behulp van de polyvagaaltheorie
Bekijk de training
Nu maar
69,-

Maar welke rol dan? En hoe kon je zulke klachten behandelen? Het artsenduo nam een duik in de wetenschappelijke literatuur op dit terrein, en besloot er een boek over te schrijven. Afgelopen voorjaar verscheen het resultaat in de vs, en onlangs kwam ook de Nederlandse vertaling uit: Chill! De ultieme antistress-gids voor vrouwen.

Het was geen makkelijke geboorte geweest, verklapten de twee aan een Amerikaanse journaliste. Het hele schrijfproces had henzelf ook weer met de neus op de feiten gedrukt: dat veel stress je fysiek en psychisch niet onberoerd laat, bijvoorbeeld als je een drukke baan met een gezin combineert.

Verder hadden ze gaandeweg ook bij zichzelf goed kunnen ervaren dat de manier waarop stress zich uit,

Log in om verder te lezen.