Stiekem verliefd

We gingen iedere vrijdag iets drinken, maar nooit zei ik hoe verliefd ik op haar was. Stapelverliefd was ik. Ze was het mooiste meisje van 6 vwo en ik de verlegenste jongen. Een hopeloze com­binatie. Geanimeerd waren ze wel, die vrijdagmiddagen in het café. Ik hing aan haar lip­pen, zij lachte om mijn grapjes. Maar […]

We gingen iedere vrijdag iets drinken, maar nooit zei ik hoe verliefd ik op haar was. Stapelverliefd was ik. Ze was het mooiste meisje van 6 vwo en ik de verlegenste jongen. Een hopeloze com­binatie.

Geanimeerd waren ze wel, die vrijdagmiddagen in het café. Ik hing aan haar lip­pen, zij lachte om mijn grapjes. Maar het lukte me niet om te zeggen wat ik voor haar voelde. Om mezelf extra tijd te geven, ging ik psychologie studeren – dat zou zij ook gaan doen. Uiteindelijk zouden de juiste zinnen me wel te binnen schieten, leek me.

Die gelegenheid kwam pas heel veel later. Omdat zij zakte en ik slaagde, verloren we elkaar na het eindexamen uit het oog. Maar ik vergat haar niet. Als ik met de trein reisde, liep ik die helemaal door om te zien of zij erin zat. En soms zocht ik haar in de stad waar we samen op school hadden gezeten. Daar zag ik haar weer. Vier jaar na onze laatste ont­moeting. Op een vrijdag.

Ze was flink veranderd. Het linkse, alternatieve meisje studeerde inmiddels rechten in Amsterdam. Ze droeg een mantelpakje, had haar sluike, blonde haar geknipt en dronk geen wodka-jus meer, maar

Log in om verder te lezen.
auteur

Ruud Hollander

Na ruim zeven jaar hoofdredacteur van Psychologie Magazine te zijn geweest, werd ik uitgever. Dat betekent dat ik weinig meer met de inhoud van het blad te maken heb, maar me vooral bezighoud met de zakelijke kant van het blad.

» profiel van Ruud Hollander

Dit vind je misschien ook interessant

Interview

Pedagoog Micha de Winter: “Het mag best botsen”

We moeten niet bang zijn voor botsingen met onze zonen of dochters, vindt pedagoog Micha de Winter. ...

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Artikel

Kun jij dit trucje ook?

Wie kan met zijn oren wapperen? Of met zijn ogen dicht zijn navel aanwijzen? 8 trucjes om te probere...

Lees verder
Verhaal

Dit zeggen experts over digitaal opvoeden

Lees verder
Artikel

Het dier in ons

Lees verder
Artikel

Zeven zinvolle zaterdagen

Lees verder
Kort

Waarom voorlezen goed is voor moeder en kind

Lees verder
Artikel

Deze week in ‘De Psycho Show’

Lees verder
Kort

Wees een ontspannen ouder: 3 tips

Lees verder