‘Je ziet hier mijn vrolijke momenten: net terug van een geweldig dansfeest, gelukkig in Parijs, en samen met mijn hond die me altijd enorm verliefd aankijkt. De blije, krachtige Marion die dik tevreden is met haar leven.

Training

Vergroot je zelfvertrouwen

  • Bewezen effectief
  • Technieken uit de cognitieve gedragstherapie
  • Inclusief dagboek-app
bekijk de training
Nu maar
€ 75,-

Als kind was dat anders, toen tobde ik veel over mijn uiterlijk: ik was zo’n kind met te grote voortanden en een scheef geknipte pony. De onzekerheid verdween op mijn 22ste, toen ik mijn ex-man leerde kennen. Hij prees me steeds zo de hemel in, dat ik er zelf ook in ging geloven dat ik er goed uitzag.

Wie je niet op de foto’s ziet, is de gestreste Marion. Ik haat stress, maar in mijn werk komt soms alles tegelijk. Dan moet ik mijn boek nog afmaken, een scenario schrijven, lezingen geven… en vergeet ik dat schoolbriefje voor de kinderen te schrijven. Of ze vertellen me iets en ik hoor niet wat ze zeggen. Nee, dan ben ik niet op mijn best.

Toch vind ik mezelf wel een goede moeder.
Ik ben kostwinner, heb een enorme verantwoordelijkheid om het allemaal draaiende te houden, dan is het logisch dat je niet altijd beschikbaar bent voor je kinderen. Af en toe zeg ik tegen ze: “Hier heb je twintig euro, ga maar naar de Appie, jij gaat koken vanavond.” Dat is ook goed, ze moeten zelfredzaam leren zijn.’

Marion Pauw is moeder van Nadja (17) en Jiri (16).