Op slag beroemd – meedoen aan een reality programma

Na een paar weken in een reality-show wilde iedereen iets van ze en stonden ze handtekeningen uit te delen bij de bakker. Wat doet zoiets met een mens?

‘Al gauw bleek dat Nederland mijn lach afschuwelijk vond’

Boerin Michelle van Asseldonk (29) werd afgelopen seizoen gevolgd in Boer zoekt vrouw. Ze vond Maarten, met wie ze nu samenwoont.
‘Vlak na de eerste uitzending liep ik een pannenkoekenhuis binnen en alle hoofden draaiden naar mij. Ik moet daar nog steeds aan wennen, meestal doe ik alsof ik het niet zie.
Mijn vader en zusje gaven me stiekem op, maar op kerstavond ontdekte ik het. “Dat ga ik never nooit doen,” zei ik. Maar ik draaide bij: de authenticiteit van Boer zoekt vrouw kon ik altijd erg waarderen en ik gunde mezelf – na veel gedoe in de liefde – een leuke man. Bovendien ben ik trots op wie ik ben en dat mochten anderen best zien. Ik realiseerde me dat mensen me naderhand nog lang zouden aanspreken op het programma, maar dat nam ik voor lief.
Maarten en ik hebben alle uitzendingen samen zitten kijken. Mijn telefoon zette ik dan uit. Anders zou ik ’s nachts over opmerkingen gaan liggen piekeren, en op maandag gaat heel vroeg de wekker. Twitter had ik al verwijderd – ik had geen zin in al die reacties. Maar af en toe lees je toch wat. Op Instagram schreef iemand “Wat een verschrikkelijk mens” bij een foto van mij. Dat soort teksten kwamen hard binnen. Al gauw bleek dat Nederland mijn lach afschuwelijk vond. Ik lach tenminste, dacht ik. Dat verbale geweld van de kijker, je ontkomt er niet aan. Wat mij het allermeest raakte, was dat mijn oma verdrietig werd van iets gemeens dat zij op tv over mij had gehoord.
De belangstelling houdt vooralsnog aan, maar ik verwacht dat ik binnenkort gewoon weer in mijn veilige cocon van vrienden en familie zit – samen met Maarten, natuurlijk. Ik zet deze maand mijn bekende hoofd in voor een goed doel, maar verder blijf ik in de luwte. Hoe bijzonder en succesvol – die leuke man heb ik nu tenslotte – het Boer zoekt vrouw-avontuur voor mij ook was: ik hoef niet meer op televisie. Dat was ook nooit het doel op zich.’

‘Aandacht krijgen staat voor mij gelijk aan liefde ontvangen’

Billy Bakker (36) zat twee keer in Utopia: een jaar in 2013 en twee jaar vanaf 2016. Ze doet free lance mediaklussen en werkt bij goededoelenorganisatie Dreamcatch.  

Log in om verder te lezen.

auteur

Charlotte van Drimmelen

» profiel van Charlotte van Drimmelen

Dit vind je misschien ook interessant

Interview

Daarom werd ik coach: ‘Het onzekere bestaan als actrice past niet bij me’

Op haar 18de vertrok Dominique Seedorf van het Brabantse Nuenen naar Amsterdam om naar de Toneelscho...

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Advies

Burn-out voorkomen bij autisme

Mijn autistische zoon (31) werkt bij een ICT-bedrijf. Hij heeft al twee keer een burn-out gehad. W...

Lees verder
Kort

Zo krijg jij meer moed

Lees verder
Artikel

Daarom werd ik coach: ‘Ik krijg echt energie van coachen’

Lees verder
Test

Ontdek je liefdesstijl

Lees verder
Test

Heb je genoeg gezond narcisme?

Lees verder
Advies

Ben ik verslaafd aan betaalde seks?

Lees verder
Verhaal

Waarom vriendjes belangrijk zijn

Lees verder