Nooit meer vliegangst

Moet je vakanties in verre paradijselijke oorden laten schieten vanwege je vliegangst? De website www.vliegangst.nl geeft je het gevoel dat je niet de enige bent. Het is opgezet door Ineke Berholts, een wereldreizigster met angst om te vliegen. Je vindt er links naar organisaties en zelfhulpboeken die je van je angst kunnen afhelpen. Vliegangst.nl houdt […]

Moet je vakanties in verre paradijselijke oorden laten schieten vanwege je vliegangst? De website www.vliegangst.nl geeft je het gevoel dat je niet de enige bent. Het is opgezet door Ineke Berholts, een wereldreizigster met angst om te vliegen. Je vindt er links naar organisaties en zelfhulpboeken die je van je angst kunnen afhelpen.

Vliegangst.nl houdt ook het nieuws bij: krantenberichten over vliegrampen, de nieuwste ontwikkelingen in de vliegwereld en ervaringen van reizigers.

Mensen met vliegangst zijn vaak geneigd het nieuws over vliegtuigrampen te mijden en letten niet op het land waar het vliegtuig is neergestort, het type vliegtuig en de maatschappij van het neergestorte toestel. Juist die informatie kan je angst relativeren. Ongelukken komen namelijk nauwelijks voor bij grote commerciële vliegtuigmaatschappijen.

Als je wilt weten welke maatschappijen de meeste brokken maken, kun je terecht bij de website Am I going down. Je toetst de bestemming in, de maatschappij, het type toestel en de maand van het jaar. Binnen enkele seconden weet je hoeveel kans je maakt om de vlucht niet te overleven. Met de KLM naar Londen maak je een kans van 1 op 8.414.193 om neer te storten. Maar als je deze zomer naar Delhi wilt met Air India in een Boeing 747, word je sterk aangeraden thuis te blijven. De kans om de reis niet te overleven is een stuk groter: 1 op 148.406. Fasten your seatbelts!

auteur

Mirjam Doornbusch

» profiel van Mirjam Doornbusch

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Zo voel je je prettiger in lastige sociale situaties

Ja, je kunt ook thuis op de bank blijven zitten. Maar dat maakt het de volgende keer nog lastiger om...

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Test

Heb je genoeg gezond narcisme?

Veel mensen vind het eng om hun gevoelens en behoeften te uiten. Het helpt om klein te beginnen. Tes...

Lees verder
Advies

Ik kan het aftakelen van mijn moeder niet accepteren

Lees verder
Artikel

Zo overwin je je angst

Lees verder
Advies

Mijn dochter is bang

Lees verder
Kort

Zo geef je ‘kanjers’ het goede voorbeeld

Lees verder
Advies

Wat kun je doen tegen verlatingsangst?

Lees verder
Artikel

Als je lichaam vals alarm slaat

Lees verder