Nooit meer vliegangst

Moet je vakanties in verre paradijselijke oorden laten schieten vanwege je vliegangst? De website www.vliegangst.nl geeft je het gevoel dat je niet de enige bent. Het is opgezet door Ineke Berholts, een wereldreizigster met angst om te vliegen. Je vindt er links naar organisaties en zelfhulpboeken die je van je angst kunnen afhelpen. Vliegangst.nl houdt […]

Moet je vakanties in verre paradijselijke oorden laten schieten vanwege je vliegangst? De website www.vliegangst.nl geeft je het gevoel dat je niet de enige bent. Het is opgezet door Ineke Berholts, een wereldreizigster met angst om te vliegen. Je vindt er links naar organisaties en zelfhulpboeken die je van je angst kunnen afhelpen.

Vliegangst.nl houdt ook het nieuws bij: krantenberichten over vliegrampen, de nieuwste ontwikkelingen in de vliegwereld en ervaringen van reizigers.

Mensen met vliegangst zijn vaak geneigd het nieuws over vliegtuigrampen te mijden en letten niet op het land waar het vliegtuig is neergestort, het type vliegtuig en de maatschappij van het neergestorte toestel. Juist die informatie kan je angst relativeren. Ongelukken komen namelijk nauwelijks voor bij grote commerciële vliegtuigmaatschappijen.

Als je wilt weten welke maatschappijen de meeste brokken maken, kun je terecht bij de website Am I going down. Je toetst de bestemming in, de maatschappij, het type toestel en de maand van het jaar. Binnen enkele seconden weet je hoeveel kans je maakt om de vlucht niet te overleven. Met de KLM naar Londen maak je een kans van 1 op 8.414.193 om neer te storten. Maar als je deze zomer naar Delhi wilt met Air India in een Boeing 747, word je sterk aangeraden thuis te blijven. De kans om de reis niet te overleven is een stuk groter: 1 op 148.406. Fasten your seatbelts!

auteur

Mirjam Doornbusch

» profiel van Mirjam Doornbusch

Dit vind je misschien ook interessant

Interview

‘Ik voel me een puber die zich eindelijk durft te laten zien’

Sinds hij de oorlogsdagboeken van zijn vader las, durft journalist Ivo Weyel (62) zelf ook opener te...

Lees verder
Interview

Zo herken je een gaslighter

Gebeurtenissen glashard ontkennen en gesprekken achteraf verdraaien waardoor de ander gaat twijfelen...

Lees verder
Artikel

Angstige kinderen

Lees verder
Artikel

Nooit meer vliegangst

Lees verder
Advies

Mijn zoon van vijf heeft veel angstige gedachten

Lees verder
Advies

Ik ben bang in de trein

Lees verder
Artikel

Had ik maar minder faalangst

Lees verder
Advies

Ik heb opeens zo’n last van verlatingsangst

Lees verder