Daar staat hij, mijn gloednieuwe rugzak. Ernaast een paar stevige schoenen. Op de tafel mijn paspoort en het ticket voor de lange vlucht naar Bangkok. Enkele reis.

Training

In 3 stappen naar je droombaan

  • Ontdek wat je passie is
  • Krijg meer energie en inspiratie
  • Verdien geld met wat je leuk vindt
bekijk de training
Nu maar
€ 95,-

Over een paar dagen vertrek ik. Met achterlating van zo’n beetje alles. Mijn familie, mijn vrienden, hun gezellige chaos. Maar ook een pijnlijke puinhoop, vol frustratie en eenzaamheid. De afgelopen maanden nam ik definitief afscheid van mijn huis en mijn bezittingen. En van mijn vriend. De eerste twee waren een bewuste keus, het afscheid van mijn vriend was een speling van het lot. Een tragisch ongeval.

Onverstaanbaar

Zaterdag 26 mei 2012. In mijn donkerblauwe zomerjurk fiets ik door een zonnig Amsterdam. Vlinders in mijn buik, zoals je die alleen in de lente hebt. Aan mijn stuur een rij tassen, resultaat van een dag shoppen met mijn beste vriendin. Ik heb net mijn vriend gebeld om te vragen waar hij uithangt – hij is een dag varen en surfen op het IJ, misschien kan ik nog even mee. Hij neemt niet op. Naar huis dan maar. Mijn trappers bewegen als vanzelf terwijl ik alvast nadenk over ons avondeten. Een vegetarische variant op het aspergerecept van mijn oma.

Log in om verder te lezen.