Nare collega’s gaan mee naar huis

‘Het ligt niet aan jou, het ligt aan mijn collega’s.’ Volgens Japanse onderzoekers zou dat een logische uitspraak zijn in een relatieruzie.

Ze ontdekten namelijk dat mensen die op hun werk te maken krijgen met onbeleefdheid en grof gedrag, meer last hebben van vijandige emoties én die thuis afreageren. Daarnaast trekken mensen zich in dat geval vaker terug, waarschijnlijk om te voorkomen dat ze akelig gaan doen tegen hun geliefden.

Het is voor omstanders vaak lastig om onbeleefdheid onder collega’s waar te nemen, en voor het slachtoffer is het vaak ook onduidelijk of de dader expres zo doet. Desondanks kan het volgens de onderzoekers flinke gevolgen hebben voor de slachtoffers. Ze ervaren minder werktevredenheid, denken meer aan ontslag nemen, voelen zich psychisch en fysiek minder fit en zijn thuis dus vaak zelf onaangenaam.

Dit is onbeleefd werkgedrag:

  • Geen interesse tonen voor andermans mening
  • Andermans professionaliteit in twijfel trekken
  • Anderen omlaaghalen of neerbuigend behandelen
  • Iemand buitensluiten van collegiale vriendschap
Emotional mechanisms linking incivility at work to aggression and withdrawal at home, Journal of Management, nog te verschijnen
auteur

Chantal van der Leest

Al die ‘softe’ psychologievakken, ik vond het maar niks. Snap je de hersenen, dan snap je de mens, dacht ik en koos in 2002 resoluut voor de afstudeerrichting Neuropsychologie. Maar de vragen bleven...

» profiel van Chantal van der Leest

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Hoe kan ik mijn collega’s motiveren?

Lees verder
Test

Krijgt je kind te veel schermtijd?

Lees verder
Artikel

Werk je te hard?

Lees verder
Artikel

Angst op de werkvloer

Lees verder
Advies

Hoe overleef ik mijn beoordelingsgesprek?

Lees verder
Artikel

Rokers verzuimen meer

Lees verder
Advies

Mijn baas geeft anderen de schuld

Lees verder
Artikel

Ziekteverzuim

Lees verder