Mindful werkt beter

Mindfulness, een populaire aandachtsmeditatie, heeft een gunstig effect op je prestaties. Althans: voor vrouwen, zo blijkt uit Canadees onderzoek. Managers die een MBA-studie volgden, moesten een vragenlijst invullen om hun mindfulness-niveau te kunnen vaststellen. Beaamden ze bijvoorbeeld de stelling ‘Ik voer activiteiten haastig uit, zonder er echt aandacht aan te schenken’, dan was dat een […]

Mindfulness, een populaire aandachtsmeditatie, heeft een gunstig effect op je prestaties. Althans: voor vrouwen, zo blijkt uit Canadees onderzoek.

Online training

Mindfulness

  • Bewezen effectief!
  • Leer omgaan met stress
  • Krijg meer aandacht voor het nu

bekijk de training
Nu maar
€ 67,50

Managers die een MBA-studie volgden, moesten een vragenlijst invullen om hun mindfulness-niveau te kunnen vaststellen. Beaamden ze bijvoorbeeld de stelling ‘Ik voer activiteiten haastig uit, zonder er echt aandacht aan te schenken’, dan was dat een indicatie van een gebrek aan mindfulness. Vervolgens werden hun studieprestaties beoordeeld. De ‘mindvolle’ vrouwen bleken significant beter te presteren dan andere vrouwen.

Bij de mannen werd zo’n prestatieverhogend effect niet gevonden. Maar dat hoeft voor mannen geen reden te zijn om pogingen om mindful te leven dan maar los te laten. Dat deze aandachtsmeditatie een gunstig effect heeft op je stressniveau en concentratievermogen is immers ruimschoots bewezen.

Canadian Journal of Behavioural Science, oktober

auteur

Marloes Blom

Tijdens mijn afstuderen viel ik even in voor de vorige redactie-assistente – en ben vervolgens niet meer weggegaan. Het is namelijk ontzettend leuk om een steentje bij te dragen aan de totstandkoming van Psychologie Magazine, niet in de laatste plaats omdat ik dat mag doen met zulke fijne collega’s.

» profiel van Marloes Blom

Dit vind je misschien ook interessant

Video

5 tips tegen stress

Stress is een gezonde, menselijke reactie. Maar als je stressmomenten lang duren en regelmatig voork...

Bekijk video
Artikel

Hé, jij ook hier?

Natuurlijk, we zijn allemaal uniek. Alleen zijn we niet heel origineel als het gaat om onze reisavon...

Lees verder
Artikel

De zomer

Lees verder
Artikel

Hoe je lichaam je geest stuurt

Lees verder
Artikel

Blijf jezelf testen

Lees verder
Artikel

Kun je echt veranderen

Lees verder
Artikel

Antonio Damasio: ‘We lijken meer op reptielen dan ik dacht’

Lees verder
Artikel

Gewoon tevreden zijn

Lees verder