Lichtzinnig weer

Zin om te flirten? Wacht op zonnig weer. De Franse onderzoeker Nicolas Guéguen stuurde vijf knappe jongemannen op pad, met als opdracht zoveel mogelijk vrouwen aan te spreken. Op zonnige dagen gaf 22 procent van de vrouwen haar telefoonnummer; op bewolkte dagen met ongeveer dezelfde temperatuur was het succespercentage maar 14 procent. Volgens psycholoog Guéguen […]

Zin om te flirten? Wacht op zonnig weer. De Franse onderzoeker Nicolas Guéguen stuurde vijf knappe jongemannen op pad, met als opdracht zoveel mogelijk vrouwen aan te spreken. Op zonnige dagen gaf 22 procent van de vrouwen haar telefoonnummer; op bewolkte dagen met ongeveer dezelfde temperatuur was het succespercentage maar 14 procent. Volgens psycholoog Guéguen komt dit doordat we van zonnig weer een goed humeur krijgen.

Eerder onderzoek wees al uit dat zonnig weer ons überhaupt socialer maakt: we doen dan eerder mee aan enquêtes, schieten sneller een vreemde te hulp, en geven meer fooi.

Weather and courtship behavior, Social influence, januari 2013

auteur

Janneke Gieles

Werken op de redactie Psychologie Magazine is alsof ik nog steeds psychologie studeer, maar dan leuker en diepgaander. Steeds weer een ander onderwerp uitpluizen, speuren naar nieuw interessant onderzoek, praten met onderzoekers en auteurs over hun ideeën, en lekker filosoferen en eigen ervaringen uitwisselen met collega’s.

» profiel van Janneke Gieles

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Lessen in de liefde (1)

De manier waarop we als volwassene omgaan met liefde en intimiteit, wordt voor een belangrijk deel b...

Lees verder
Artikel

Stress? Zo voorkom je een burn-out

Wanneer heb je zoveel stress dat een burn-out op de loer ligt? Herken de symptomen op tijd, zodat he...

Lees verder
Video

Hoe houd je je relatie leuk?

Bekijk video
Artikel

Is liefde een rekensom?

Lees verder
Advies

Ik weet zeker dat hij de ware is

Lees verder
Artikel

Het jachtseizoen is altijd open

Lees verder
Artikel

Liefde nieuwe stijl

Lees verder
Artikel

Stille liefdes

Lees verder