Leren accepteren

Acceptatie maakt het leven makkelijker. Het is dé sleutel tot levensgeluk. Maar moet je dan alles zomaar slikken?Op zoek naar een gezonde cocktail van aanvaarding en strijdlust.De een accepteert makkelijker dan de ander. Twee heel verschillende persoonlijkheden reageren op dezelfde stellingen.

Twee dagen voor de bruiloft klaagt mijn aanstaande over misselijkheid. ’s Avonds verdwijnt hij gloeiend van de koorts richting bedstee. Na een nacht van woelen en naar de wc rennen, is er niet meer van hem over dan een schim. Darmvirus. In overleg met de dokter besluiten we de boel af te blazen. In een roes bel ik de gasten. Pas als ik mijn moeder spreek, breken de dijken. ‘Nu zal ik nooit de bruid zijn’, jammer ik.

Na nog een koortsnacht lijkt mijn vriend iets opgeknapt. Bleek knabbelt hij aan een beschuitje. Als we het feest nou eens een dag later vieren? Het stadhuis is nog niet afgebeld en het kasteeltje in Spa is gehuurd voor het hele weekend. Een uur voor de plechtigheid hakt mijn vriend de knoop door: ‘Het is nu of nooit’. We hijsen hem in een pak en ik schiet in mijn jurk. Niks accepteren: the show must go on.

Na de ceremonie stort mijn kersverse echtgenoot in. Er liggen bergen werk op ons te wachten en ikzelf ben zes maanden zwanger, uitgeput en emotioneel. En eenmaal aangekomen bij het kasteel, blijkt er tot overmaat van ramp een feesthal naast ons rustieke optrekje te liggen.

Log in om verder te lezen.
auteur

Catheleyne van der Laan

» profiel van Catheleyne van der Laan

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Het lukt niet om mezelf te helpen

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Advies

Nog steeds last van mijn dominante vader

Lees verder
Interview

Eva van der Gucht: ‘Ik vind het steeds fijner dat ik buiten de norm val’

Lees verder
Artikel

Wijze lessen waar je altijd iets aan hebt

Lees verder
Artikel

Leren accepteren dat je een adoptiekind bent

Lees verder
Column

Column: Niemand is normaal

Lees verder
Advies

Mijn vader accepteert mijn vriend niet

Lees verder
Artikel

Omgaan met problemen: kies eens een andere aanpak

Lees verder