Léa de Lonval (Michelle Pfeiffer) is courtisane in het Parijs van begin twintigste eeuw. Ze is tegen de 50, rijk, en nog steeds bloedmooi. Haar oud-collega madame Peloux (Kathy Bates) vraagt Léa of ze haar verwende 19-jarige zoon Fred, ofwel Chéri, wil voorbereiden op zijn toekomst en hem de kunst van de liefde wil bijbrengen.

Wat een periode van een paar weken moest zijn, wordt echter een gepassioneerde relatie van zes jaar. Er wordt nooit over de toekomst gesproken, en het leeftijdsverschil lijkt geen enkele rol te spelen.

Als Chéri 25 is, regelt zijn moeder echter een huwelijk voor hem met de 19-jarige Edmée. Léa weet haar schok te verbergen en houdt haar professionele afstand. Maar zodra hij weg is, wordt ze overmand door liefdesverdriet. Nog nooit eerder liet ze zich zo raken door een man. En ook Chéri krijgt het zwaar. Wat een verschil vormt de onervaren, schuchtere Edmée met de wereldse Léa. De liefde tussen de courtisane en haar veel jongere minnaar blijkt dieper te zijn gegaan dan ze beiden dachten.

Léa vlucht naar Biarritz waar ze tevergeefs troost zoekt bij een nieuwe jongeman. Chéri blijft onverschillig tegenover zijn

Log in om verder te lezen.