Wat is het verschil tussen een dom blondje en een frikadel? In een frikadel zitten hersenen.

Er zijn mannen die dat heel grappig vinden. Zoals er ook mannen zijn die ontzettend moeten lachen omdat ze Frans Bauers Heb je even voor mij kunnen boeren. Grote kans dat dit niet is wat vrouwen bedoelen wanneer ze een man zoeken met gevoel voor humor.

Toch is het woord ‘humor’ een veelgebruikte term in contactadvertenties. Dat is ook niet gek, want humor speelt een cruciale rol in de aantrekkingskracht tussen mannen en vrouwen. Alleen verandert de rol die humor speelt naarmate een relatie vordert. Zodra een man en een vrouw zich enigszins tot elkaar voelen aangetrokken, is het de man die zijn humor inzet en de vrouw die daarom lacht. Maar krijgen ze een relatie en blijft de man de lolbroek uithangen, dan is er een grote kans dat de relatie geen stand houdt. Liefdesrelaties waarin vooral vrouwen grapjes maken, in het bijzonder tijdens stressvolle periodes, houden langer stand, zo blijkt uit onderzoek.

De vraag is: wat voor verschuiving vindt er plaats tussen die eerste ontmoeting en de jaren die volgen? Zijn mannen door hun arsenaal grappen en grollen heen? Zijn vrouwen opgehouden

Log in om verder te lezen.