Klassieke experimenten krijgen context Top-10 Uit de kast Minder hoofdbewegingen, meer autoriteit

 • 1379 woorden
 • leestijd is
 • 7 minuten
Tien beroemde psychologische experimenten zijn samengebracht in een even leesbaar als persoonlijk boek. Omstreden, maar zeer de moeite waard.Claudia de Breij (29) is radio- en tv-presentatrice en cabaretière. Dit seizoen staat ze in het theater met haar show Claudia zuigt. Welke drie boeken veranderden haar leven?Lichaamstaal is uiterst belangrijk als je jezelf wilt verkopen.Tips voor een goede zelfpresentatie.

Piekeren heeft geen enkele zin: problemen worden er immers niet mee aangepakt. In Leven met een piekerstoornis leggen psychologen-psychotherapeuten Fred Sterk en Sjoerd Swaen op deskundige wijze uit hoe het piekermechanisme werkt. Piekeraars denken voortdurend aan wat allemaal zou kunnen gebeuren, en vergeten in het hier en nu te leven. Eigenlijk zijn het angsthazen, die geloven dat voortdurend vooruitdenken helpt om gevaar te voorkomen of te vermijden. Wie erg angstig reageert op relatief onschuldige voorvallen, kan in een ‘piekerspiraal’ terechtkomen. Dit boekje geeft handige tips en oefeningen om die spiraal te doorbreken.

Als je autistische man bezoek negeert of de deur uitkijkt, is dat niet leuk. Veel mensen vatten autistisch gedrag van een intelligent persoon op als opzettelijk asociaal en manipulatief, schrijft Gisela Slater-Walker in Een Asperger-relatie. Haar man Christopher heeft het syndroom van Asperger, een vorm van autisme. In dit boek vertellen ze om beurten over de vaak hilarische aspecten en de moeilijke kanten van hun relatie. Zo wekken ze begrip voor de moeilijk te doorgronden stoornis, wat helpt bij de aanvaarding van deze sociale handicap. Een aanrader voor iedereen die in zijn omgeving met autisme te maken heeft.

* De box van Skinner, Lauren Slater, Amsterdam: De Bezige Bij,

Log in om verder te lezen.

Lees door via 100% Digitaal

 • Toegang tot álle online artikelen
 • Altijd het nieuwste magazine
 • Korting op onze trainingen
Al vanaf €4,- per maand!
Al abonnee? Log in
auteur

Oda Salomons

» profiel van Oda Salomons
auteur

Pieternel Dijkstra

Ben je ook een beetje verlegen, onzeker of makkelijk van streek? Zie je op tegen praatjes met onbekenden, en drukke feesten?

» profiel van Pieternel Dijkstra
auteur

Geert-Jan Bron

» profiel van Geert-Jan Bron
 • Meer over

  Autisme

  Bij mensen met autisme werkt de informatieverwerking in de hersenen op een andere manier. Dit heeft invloed op gedrag en manier van communiceren. Er zijn verschillende vormen van autisme, zoals klassiek autisme, Asperger of PDD-NOS. Een diagnose is niet altijd eenvoudig te stellen, er zijn grote verschillen per persoon en tussen mannen en vrouwen.

  Bekijk dit thema

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Ik ben autistisch – niet dom

Lees verder
Kort

5 onvergetelijke moederdagcadeau’s

Geschenken geven we om onze waardering, dankbaarheid en interesse te tonen. Maar wat als je moeder ...

Lees verder
Artikel

Eenzaam in een vreemde wereld – denken als een computer

Lees verder
Verhaal

Het leven van Eva, als je kind veel te vroeg geboren wordt

Lees verder
Advies

Wat is de grens tussen autisme en hoogbegaafdheid?

Lees verder
Artikel

Houden van Autisten

Lees verder
Advies

Autistische zoon (18) is depressief

Lees verder
Artikel

‘Ik ken het telefoonboek niet uit mijn hoofd, nee’

Lees verder