Klassieke experimenten krijgen context Top-10 Uit de kast Minder hoofdbewegingen, meer autoriteit

Tien beroemde psychologische experimenten zijn samengebracht in een even leesbaar als persoonlijk boek. Omstreden, maar zeer de moeite waard.Claudia de Breij (29) is radio- en tv-presentatrice en cabaretière. Dit seizoen staat ze in het theater met haar show Claudia zuigt. Welke drie boeken veranderden haar leven?Lichaamstaal is uiterst belangrijk als je jezelf wilt verkopen.Tips voor een goede zelfpresentatie.

Piekeren heeft geen enkele zin: problemen worden er immers niet mee aangepakt. In Leven met een piekerstoornis leggen psychologen-psychotherapeuten Fred Sterk en Sjoerd Swaen op deskundige wijze uit hoe het piekermechanisme werkt. Piekeraars denken voortdurend aan wat allemaal zou kunnen gebeuren, en vergeten in het hier en nu te leven. Eigenlijk zijn het angsthazen, die geloven dat voortdurend vooruitdenken helpt om gevaar te voorkomen of te vermijden. Wie erg angstig reageert op relatief onschuldige voorvallen, kan in een ‘piekerspiraal’ terechtkomen. Dit boekje geeft handige tips en oefeningen om die spiraal te doorbreken.

Als je autistische man bezoek negeert of de deur uitkijkt, is dat niet leuk. Veel mensen vatten autistisch gedrag van een intelligent persoon op als opzettelijk asociaal en manipulatief, schrijft Gisela Slater-Walker in Een Asperger-relatie. Haar man Christopher heeft het syndroom van Asperger, een vorm van autisme. In dit boek vertellen ze om beurten over de vaak hilarische aspecten en de moeilijke kanten van hun relatie. Zo wekken ze begrip voor de moeilijk te doorgronden stoornis, wat helpt bij de aanvaarding van deze sociale handicap. Een aanrader voor iedereen die in zijn omgeving met autisme te maken heeft.

* De box van Skinner, Lauren Slater, Amsterdam: De Bezige Bij,

Log in om verder te lezen.
auteur

Oda Salomons

» profiel van Oda Salomons
auteur

Pieternel Dijkstra

Ben je ook een beetje verlegen, onzeker of makkelijk van streek? Zie je op tegen praatjes met onbekenden, en drukke feesten?

» profiel van Pieternel Dijkstra
auteur

Geert-Jan Bron

» profiel van Geert-Jan Bron

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Als je veel autistische trekjes hebt, ben je dan autistisch?

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Advies

‘Mijn moeder houdt van mijn agressieve vader’

Lees verder
Video

5 vragen over autisme

Bekijk video
Verhaal

Waarom autisme bij vrouwen minder opvalt

Lees verder
Artikel

Tip 3

Lees verder
Kort

Is vroege autisme-diagnose wel gunstig?

Lees verder
Kort

Autisme-camouflage: doen alsof je sociaal bent

Lees verder
Interview

Pascal Mercier: ‘Dicht bij jezelf komen is het allerbelangrijkste’

Lees verder