Intermediair

'De omgang met collega's, ondergeschikten en leidinggevenden, zo blijkt uit onderzoek van Diekstra e.a. (1994), is een van de centrale bronnen van stress. Bijna de helft van de werkenden heeft er last van,' zo is te lezen op de site van het weekblad Intermediair.

Hier zijn tips verzameld over hoe om te gaan met chefs die u overladen met werk, of met collega’s die hun volle overwerk-tas als statussymbool gebruiken. U kunt leren om ‘nee’ te zeggen tegen klusjes waar u geen tijd voor heeft en open te zijn tegenover uw chefs over wat u aankunt. Verder tips over time-management, ontspanningsoefeningen en uzelf verwennen (winkelen, luisteren naar cd’s met dolfijngeluiden of zelfs het nemen van een minnaar of minnares).

Online training

Stress de baas

  • Vind balans tussen veerkracht en draaglast
  • Stel prioriteiten en leer 'nee' zeggen
  • Functioneer optimaal met een gezonde dosis stress

bekijk de training
Nu maar
€57,50

Op deze goed geïnformeerde, uitgebreide site vindt u verder onder andere een imago-prijsvraag (waarbij u kunt controleren of u zich goed weet te presenteren en of u de kledingvoorschriften kent), informatie over hoe snel aan een baan te komen, en tips over de voorbereiding op een Assessment Center (de methode waarmee verschillende vaardigheden van de sollicitant worden getest). Deze laatste tips zijn wellicht niet wereldschokkend (‘Probeer te achterhalen wat er van u in uw nieuwe functie wordt verwacht’, ‘Oefen op verwachte praktijksituaties’, ‘Bepaal hoe u wilt overkomen’), maar kunnen een sollicitant wel een steuntje in de rug geven.

Intermediair: http://www.bpa.nl/intermediair/

auteur

Heleen Peverelli

» profiel van Heleen Peverelli

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Ik wil het liefst de hele avond op de bank hangen

Lees verder
Artikel

Mááám, zijn we er al?

Voor kleine kinderen is vakantie niet altijd een feest, zegt ontwikkelingspsycholoog Steven Pont. Op...

Lees verder
Artikel

Pas op voor RSI!

Lees verder
Artikel

Mindfulness: zen of onzin?

Lees verder
Artikel

De dag door met kalme energie

Lees verder
Artikel

Verlichting bij problemen

Lees verder
Artikel

Hè, deed ik dat?

Lees verder
Training

Stress de baas

Lees verder