‘Zij zijn groot en ik is klein.’ Kennelijk heb ik me in gevoeliger jaren erg met Calimero geïdentificeerd, want ondanks mijn 1.80 meter en 43 jaar voel ik me nog steeds niet groot. Dat vind ik doorgaans wel best, want grote mensen zuchten onder vinexhypotheken en fileleed, terwijl ik fluitend van mijn huurappartementje naar mijn werk fiets. Maar nu ik ervan droom een boek te schrijven, voelt het suf. Hoe ga ik een uitgever er ooit van overtuigen dat ík degene ben die dat kinderboek over Nederland en het water moet maken?

Training Coach worden: de eerste stap
Training

Training Coach worden: de eerste stap

  • Leer wat coaching is en wat niet
  • Leer de basis van effectieve methodieken
  • Ontdek of je verder wilt leren voor coach
Bekijk de training
Nu maar
150,- incl btw

Dergelijke vragen kennen ze bij adviesbureau GITP. Er kloppen geregeld mensen aan die hun plannen graag overtuigender zouden presenteren, zonder bij de eerste tegenwerping meteen ‘Laat ook maar’ te denken. Je visie op inspirerende wijze leren uitdragen, zou een groot mens zeggen. Ook wel: charismatisch optreden. En ja, GITP biedt daar trainingen voor, laat trainer Menno Jansen me telefonisch weten. Zowel meerdaagse groepstrainingen als een-op-eenbegeleiding.

Een groepscursus lijkt me te heftig, dus ik ga voor de een-op-eensessies. Die bij nader inzien minstens zo heftig zijn. Want tijdens onze eerste ontmoeting vraagt Jansen me al snel om midden in het zaaltje te gaan staan en te vertellen waarom hij dat boek van mij beslíst in productie moet nemen. ‘De meeste trainers hier zijn psycholoog en werken van binnen naar buiten,’ licht hij toe, ‘maar ik ben van oorsprong theaterdocent, dus ik werk ook van buiten naar binnen; ik laat mensen meteen iets dóén. Inspireren is immers deels gewoon performance.’

Log in om verder te lezen.