Ik ben zo moe

Onvrede over het werk en stress leiden bij veel mensen tot chronische vermoeidheid. Maar als je goed luistert naar de eerste waarschuwingssignalen van je lichaam, kun je veel ellende voorkomen.

Maarten is moe. Al maanden eigenlijk, en het gaat maar niet over. Ongelooflijk, als je bedenkt dat Maarten 35 jaar is, succesvol carrière heeft gemaakt en een sociaal netwerk heeft om u tegen te zeggen. Als Maarten ’s ochtends wakker wordt om naar zijn werk te gaan, heeft hij het gevoel dat hij al een zware werkdag achter de rug heeft. Hij heeft vaak spierpijn, kan zich moeilijk concentreren en doet ’s avonds steeds minder. Zijn vorige baan, een veeleisende functie als manager bij een elektronicaconcern, heeft hij verruild voor een minder hectische baan bij een uitgever. Daardoor lukt het hem om overeind te blijven, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Online training

Stress de baas

  • Vind balans tussen veerkracht en draaglast
  • Stel prioriteiten en leer 'nee' zeggen
  • Functioneer optimaal met een gezonde dosis stress

bekijk de training
Nu maar
€57,50

Maarten lijdt aan een van de grote ziektes van de moderne tijd. Volgens een enquête onder negenduizend mensen, die werd uitgevoerd door de Universiteit Utrecht en het nivel, het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg, hebben drie miljoen Nederlanders last van langdurige vermoeidheid. Maar wat houdt dat ‘aldoor moe zijn’ precies in? En, belangrijker, hoe kom je ervan af?

Het zijn deze twee vragen die de Belgische psychiater Boudewijn van Houdenhove al jaren bezighouden. Hij heeft honderden patiënten met medisch onverklaarde vermoeidheid behandeld en

Log in om verder te lezen.

auteur

Edwin Oden

Ik schrijf heel graag. Het liefst mooie interviews waarin je de geïnterviewde ten diepste leert kennen. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in de ontdekkingen die worden gedaan in de psychologie. Neem bijvoorbeeld het breinonderzoek, waar revolutionaire technieken de laatste jaren geweldige inzichten hebben opgeleverd.

» profiel van Edwin Oden

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Zo pak je je werksituatie aan

Twijfel je of je baan wel bij je past, maar kun of wil je niet weg? Misschien is het tijd om je werk...

Lees verder
Kort

Hormonen in de anticonceptiepil – wat is het effect?

Al die hormonen in de anticonceptiepil, wat doen die eigenlijk nog meer met je behalve beschermen te...

Lees verder
Verhaal

Wat te doen bij keuzestress?

Lees verder
Advies

Ik erger me aan mijn collega

Lees verder
Advies

Hoe moet ik omgaan met stress?

Lees verder
Advies

Heb ik stress door conflict met directeur?

Lees verder
Artikel

Bang voor je baas

Lees verder
Artikel

Bent u mentaal weerbaar? Blijft u overeind onder stress?

Lees verder