Ik ben zo moe

Onvrede over het werk en stress leiden bij veel mensen tot chronische vermoeidheid. Maar als je goed luistert naar de eerste waarschuwingssignalen van je lichaam, kun je veel ellende voorkomen.

Maarten is moe. Al maanden eigenlijk, en het gaat maar niet over. Ongelooflijk, als je bedenkt dat Maarten 35 jaar is, succesvol carrière heeft gemaakt en een sociaal netwerk heeft om u tegen te zeggen. Als Maarten ’s ochtends wakker wordt om naar zijn werk te gaan, heeft hij het gevoel dat hij al een zware werkdag achter de rug heeft. Hij heeft vaak spierpijn, kan zich moeilijk concentreren en doet ’s avonds steeds minder. Zijn vorige baan, een veeleisende functie als manager bij een elektronicaconcern, heeft hij verruild voor een minder hectische baan bij een uitgever. Daardoor lukt het hem om overeind te blijven, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Online training

Stress de baas

  • Vind balans tussen veerkracht en draaglast
  • Stel prioriteiten en leer 'nee' zeggen
  • Functioneer optimaal met een gezonde dosis stress

bekijk de training
Nu maar
€57,50

Maarten lijdt aan een van de grote ziektes van de moderne tijd. Volgens een enquête onder negenduizend mensen, die werd uitgevoerd door de Universiteit Utrecht en het nivel, het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg, hebben drie miljoen Nederlanders last van langdurige vermoeidheid. Maar wat houdt dat ‘aldoor moe zijn’ precies in? En, belangrijker, hoe kom je ervan af?

Het zijn deze twee vragen die de Belgische psychiater Boudewijn van Houdenhove al jaren bezighouden. Hij heeft honderden patiënten met medisch onverklaarde vermoeidheid behandeld en

Log in om verder te lezen.

auteur

Edwin Oden

Ik schrijf heel graag. Het liefst mooie interviews waarin je de geïnterviewde ten diepste leert kennen. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in de ontdekkingen die worden gedaan in de psychologie. Neem bijvoorbeeld het breinonderzoek, waar revolutionaire technieken de laatste jaren geweldige inzichten hebben opgeleverd.

» profiel van Edwin Oden

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Mijn collega werkt zich over de kop

Lees verder
Branded content

Niet meer moe, 7 tips voor meer vitaliteit

Na een lange werkdag ben je al snel geneigd op de bank te ploffen met de afstandsbediening en een gl...

Lees verder
Artikel

De winnaars van de schrijfwedstrijd ‘En nu is het klaar’

‘Welke gebeurtenis wil je achter je laten? Schrijf een afscheidsbrief aan een nare ervaring, relat...

Lees verder
Artikel

Wat yoga doet in je brein

Lees verder
Interview

Nu is het genoeg

Lees verder
Artikel

‘Overgewicht is niet altijd je eigen schuld’

Lees verder
Artikel

Even niksen is geen luxe

Lees verder
Artikel

De evolutie van de hysterische verlamming

Lees verder
Advies

Ik ben mezelf kwijt

Lees verder