‘Tot drie jaar geleden, voordat ik met Sekszusjes TV begon, legde ik mezelf beperkingen op. Alleen al in mijn eigen gedachten: deze fantasie of die manier van masturberen is misschien gek of ongepast? Als ik nu alweer zin heb, is mijn seksdrive dan te hoog?

Training Meer genieten van seks
Training

Training Meer genieten van seks

  • Nog meer genieten van seks, alleen én samen
  • Ontdek jouw seksuele rem en gaspedaal
  • Leer welke seksmythes er zijn, en hoe die jouw plezier in de weg kunnen staan
Bekijk de training
Nu maar
€ 45,-

Nog voordat een ander een oordeel kon vellen, deed ik dat zelf al. Het is een mix van schaamte en angst voor maatschappelijke afwijzing. Seksuele vrijheid betekent dat ik helemaal oké ben met mijn wensen en ideeën over seks.

Als ik met iemand in bed lig en ik wil eigenlijk iets anders of ik heb een idee voor een standje, dan wil ik dat kunnen en durven zeggen. Ik vind dat soms nog eng, maar de drempel wordt steeds lager omdat ik merk dat er heel normaal op wordt gereageerd. Heldere communicatie opent deuren naar seksueel plezier.

Mijn ontdekkingsreis naar seksuele vrijheid is een van de allerleukste en leerzaamste reizen ooit. Zo ben ik erachter gekomen dat ik minder interesse heb in wisselende partners en dat verraste me, omdat ik bij “seksuele vrijheid” altijd een beeld had van losbandigheid en veel partners.

Doordat ik meer mezelf durf te zijn in bed, ben ik ook losser geworden in het dagelijks leven. Ik was altijd de gespannen versie van mijzelf: in werk of vriendschappen wilde ik te veel aan verwachtingen voldoen, had ik moeite met nee zeggen en nam ik te veel hooi op mijn vork.

Inmiddels vind ik het niet interessant meer wat anderen van me vinden. Dat ontspant.’