Hyperactiviteit verrijkt je leven!

ADHD is niet uitsluitend een probleem, betogen de schrijvers van een hulpgids voor ADHD’ers en hun omgeving: de stoornis heeft ook voordelen. Empowerment in vijf stappen.

In Nederland kampt zo’n 4 procent van de kinderen en 2 procent van de volwassenen met ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), een aandoening die wordt gekenmerkt door concentratieproblemen, impulsiviteit en hyperactiviteit. Edward Hallowell en John Ratey – beiden ADHD’er en psychiater – schreven de Hulpgids ADHD voor iedereen die te maken heeft met de stoornis, onder wie partners, ouders en hulpverleners. Het boek geeft veel achtergrondinformatie, bijvoorbeeld over de rol van genen en opvoeding in het ontstaan van ADHD, het stellen van de diagnose en de behandeling. Om de sterke punten van jonge en oude ADHD’ers te stimuleren, presenteren de auteurs een vijfstappenplan: 1) het opbouwen van een positieve band met een coach; 2) spel als middel om je talenten te ontdekken; 3) het beoefenen van een activiteit die je leuk vindt; 4) het beheersen van deze activiteit; 5) het krijgen van erkenning daarvoor, waardoor het zelfvertrouwen groeit.

In tegenstelling tot veel andere boeken over ADHD bespreekt de Hulpgids niet­alleen voor de hand liggende onderwerpen, zoals de voor- en nadelen van medicijngebruik, maar ook minder bekende onderwerpen als de partnerkeuze van ADHD’ers en hun seksleven. Verfrissend is bovendien dat adhd niet louter wordt gezien als probleem: ADHD’ers zijn origineel, creatief, hartelijk en beschikken

Log in om verder te lezen.
auteur

Pieternel Dijkstra

Ben je ook een beetje verlegen, onzeker of makkelijk van streek? Zie je op tegen praatjes met onbekenden, en drukke feesten?

» profiel van Pieternel Dijkstra

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Het verdriet van Amerika

Haast heeft The Titanic tot zinken gebracht en bedreigt nu de jongste generatie. Dit is in een noten...

Lees verder
Video

Wat als je kind transgender blijkt te zijn?

Wat als je kind transgender blijkt te zijn?

Bekijk video
Interview

Lidy Pelsser: ‘We slikken ritalin als paracetamol’

Lees verder
Verhaal

Een andere aanpak bij ADHD: mindfulness

Lees verder
Advies

Hoe leer ik een ADHD-er voor zichzelf opkomen?

Lees verder
Artikel

Kunt u zich goed concentreren?

Lees verder
Artikel

ADHD’ers zijn ondernemender

Lees verder
Artikel

Mijn leven met ADD

Lees verder