Tineke Verweij-van Pagée geeft daarop een antwoord: ‘Op een middag ga ik naar Marijes kamer om maar weer eens een poging te doen haar uit bed te krijgen. Als ik binnenkom, is er geen Marije te bekennen maar wel staat het raam wagenwijd open.

Training

Denk je slank

  • Ontwikkel een sterke wilskracht
  • Ontdek eetgewoontes die bij je passen
  • Afvallen met blijvend resultaat
bekijk de training
Nu maar
€ 75,-

Voordat ik het weet hang ik zelf uit het raam. En ja hoor, daar staat ze in de dakgoot.’ Gelukkig loopt dit voorval goed af, omdat Marije niet durft te springen, maar de scène geeft goed weer hoe verwarrend de ziekte ook voor de omgeving is.

Een kind met schizofrenie

Verweij-van Page beschrijft in het boekje Anne enkele fragmenten uit haar leven. De nadruk ligt daarbij meer op haar eigen beleving en dilemma’s dan op het gedrag en de symptomen van haar kind met schizofrenie.

Het boek vertelt geen doorlopend verhaal, maar is opgebouwd uit een reeks losse columns die eerder zijn verschenen in het blad Ypsilon Nieuws, het verenigingsblad voor familieleden van mensen met schizofrenie of een psychose.

Anne; ‘Ze zouden er ook een uitdaging in kunnen zien’; Schizofrenie in het gezin, Tineke Verweij-van Pagée, ISBN 90 435 0205 7